News Flash:

Vom putea călători din nou cu Săgeata Albastră

Automotorul fabricat de Astra Vagoane Călători este repusă în circulație de CFR

24 Martie 2023
399 Vizualizari | 0 Comentarii


Automotorul Săgeata Albastră, cunoscut în întreaga țară, fabricat de Astra Vagoane Călători, a fost reabilitat și pus în circulație de CFR! Primele două automotoare dintr-un contract cadru de 50 au părăsit fabrica VFU Pașcani după reparații capitale, iar interioarele au fost aduse la starea originală.

De la achiziționarea Săgeții Albastre de la Arad în 2000, nu s-au mai făcut înnoiri la vagoane. Deși la Arad se fabrică vagoane pentru export în uzina omului de afaceri Valer Blidar, statul pare a fi un administrator prost al căilor ferate, cel puțin în ceea ce privește confortul călătorilor.
„Dacă la infrastructura de rulare se fac investiții din fonduri europene, iar județul Arad este un mare beneficiar al acestora, pe magistralele Curtici-Simeria și Arad-Timișoara, la capitolul înnoirii vagoanelor suntem printre ultimii în Europa. Paradoxal, pentru că avem în țară, la Arad, și unul dintre cei mai vechi și mai puternici producători de vagoane pentru călători, din Europa!”, a transmis arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Vagoanele Săgeata Albastră care urmează să fie modernizate vor beneficia de întreținere inclusă timp de 9 ani, ceea ce înseamnă că vor fi supuse și unei reparații capitale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004745 (s)