Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 25    0

Spitalul Județean de Urgență va beneficia de un primul centru de mari arși din Timișoara

Ministerul Sănătății va investi 66 de milioane de euro din bugetul propriu în construirea primului centru de arși grav din Timișoara, la Spitalul Județean de Urgență. Acesta va fi unul dintre centrele specializate în tratarea pacienților cu arsuri grave, aflate în curs de construcție în mai multe orașe din țară.

Proiectul pentru centrul din Timișoara a fost inițiat de managerul spitalului, Dorel Săndesc, încă din 2015, dar până de curând existau riscuri legate de realizarea lui. 
Lucrările de construcție vor începe în iunie 2022, conform declarațiilor președintelui PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, care a și anunțat proiectul. Centrul va avea 58 de paturi pentru Unitatea de Primiri Urgențe - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (UPU-SMURD), 6 saloane pentru pacienții cu arsuri grave, 6 rezerve pentru cei cu arsuri intermediare sau post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, precum și o secție de terapie intensivă cu 27 de paturi, un bloc operator cu 25 de săli de operație și un heliport.

Citeste si...

21 Martie 2023
 237    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu