Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 51    0

Pretul gazelor continua sa scada in Europa

Pretul gazelor

Preturile de referinta la gaze pe piata din Europa au continuat sa scada marti, in conditiile in care vremea blanda de la sfarsit de an a redus ingrijorarile cu privire la aprovizionare si a permis cresterea stocurilor, transmite Bloomberg.

Preturile de referinta la hub-ul TTF de la Amsterdam au scazut marti dimineata cu pana la 3,6%, dupa ce saptamana trecuta s-au prabusit cu aproape 30%, in conditiile in care temperaturile in Europa de Nord-Vest ar urma sa ramana peste medie pana dupa Anul Nou. Livrarile abundente de gaze lichefiate, gradul de umplere peste medie a depozitelor de gaze si diminuarea obisnuita a cererii de gaze din partea sectorului industrial la final de an contribuie la scaderea preturilor de referinta in regiune, scrie Agerpres.

In jurul orei 10:38 a.m., la bursa de la Amsterdam, cotatiile la gaze naturale cu livrare in luna urmatoare erau in scadere cu 0,8% pana la 82,34 euro pentru un Megawatt-ora.

Temperaturile peste medie cumulate cu o productie mai mare de electricitate a turbinelor eoliene au permis Germaniei sa acumuleze gaze naturale in ultimele cinci zile, a informat presedintele Agentiei Federale a Retelelor din Germania (BNetzA), Klaus Mueller, intr-o postare pe Tweeter. Acesta a adaugat ca aceasta este o veste buna in ceea ce priveste securitatea aprovizionarii cu gaze in 2023.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu