Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

Timisoara 2023 - Capitala Europeana a Culturii, promovata in Franta de catre primarul Dominic Fritz

Ambasada Rom niei

In perioada 23-24 septembrie 2022, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, este in vizita oficiala la Paris, unde are mai multe intalniri cu oficialitati romane si franceze pentru a promova Timisoara in perspectiva anului 2023, cand orasul nostru va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii.

In cursul celor doua zile, primarul Timisoarei se va intalni cu Patrick Ollier, presedintele „Metropole Paris” si primar al Rueil-Malmaison (oras infratit cu Timisoara, care a facut parte din reteaua de orase care a sprijinit Cernauti, via Timisoara, la declansarea razboiului), cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Paris, ai Institutului Cultural Roman (ICR) si cu Ambasadoarea Romaniei la UNESCO, cu Pierre Cazeneuve, deputat francez si fost membru al cabinetului presedintelui Macron.

La intalnirea de la Ambasada Romaniei la Paris au participat Simona Miculescu, Ambasadoarea Romaniei la UNESCO, doamna Sena Latif, insarcinata cu afaceri a Ambasadei Romaniei la Paris si domnul Cezar Preda, director adjunct ICR Paris.    

"Orasul nostru are o bogata istorie multiculturala, relatii din ce in ce mai puternice cu orasele infratite si va fi pus sub lumina reflectoarelor anul viitor. Vreau sa transmitem spiritul si energia Timisoarei si in Franta, sa intarim relatiile cu Rueil-Malmaison si sa promovam artistii timisoreni pe plan international. De asemenea, voi inainta invitatia catre mai multi inalti demnitari francezi pentru a ne vizita orasul anul viitor. De altfel, anul acesta Ziua Nationala a Romaniei la Paris va fi dedicata Timisoarei 2023 - Capitala Culturala a Europei ”, transmite primarul Dominic Fritz.

Incepand cu saptamana viitoare, la Paris are loc expozitia „INTROSPECTIONS / INTROSPECTII”, organizata de catre Institutul Cultural Roman din Paris, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Franta si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara. Vor fi expuse lucrarile artistilor Suzana Fantanariu, Anca Szönyi Thomas si Dorin Cretu.
 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu