Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

Sicriul regal a ajuns la Londra. Britanicii au așteptat-o pe Regină în ploaie

ceee

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns în Londra, după cinci zile de la decesul suveranei în vârstă de 96 de ani survenit la Palatul Balmoral. Britanicii au așteptat în ploaie să-i aducă un ultim omagiu celei care a fost Regina Angliei. Prințesa Regală Anne, unica fiica a Reginei Elisabeta a II-a, a fost cea care a însoțit sicriul Majestății Sale în avionul care a adus-o din Scoția în Londra.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Londra

Sicriul regal a ajuns la Londra unde a fost întâmpinat de Regele Charles al III-lea și de alți membri ai Familiei Regale, precum și de mii de oameni care au îndrăgit-o pe Regină și au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei va rămâne peste noapte la Buckingham Palace, după care va fi mutat la Palatul Westminster unde va sta în următoarele zile până la funeraliile de înmormântare. Anterior, în drumul său prin Scoția, sicriul a fost acoperit cu Steagul Regal Scoțian, iar acum este înfășurat în Steagul Regal Britanic. Zeci de oameni sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu Reginei.

Mesajul unicei fiice a Reginei Elisabeta a II-a

Cât timp a fost depus în Scoția, prin fața sicriului cu trupul Reginei au trecut zeci de mii de oameni care au vrut neapărat să-i aducă un ultim omagiu. Cei trei fii și unica fiica a suveranei care a decedat la 96 de ani au stat de veghe lângă sicriu, iar Prințesa Anne a fost alături de mama ei în ultima sa călătorie. Iată ce mesaj a transmis fiica regretatei Regine Elisabeta a II-a:

Am avut norocul de a împărtăși ultimele 24 de ore din viața mamei mele dragi. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martoră a dragostei și respectului arătat de atât de mult în aceste călătorii. A fost atât de înălțător. Cu toții vom împărtăși amintiri unice. Le mulțumesc tuturor celor care împărtășesc sentimentul nostru de pierdere. Este posibil să ne fi reamintit cât de mult am luat de bune prezența și contribuția ei la identitatea noastră națională, a transmis Prințesa Anne.

Funeraliile de înmormântare ale Reginei Elisabeta a II-a sunt programate pentru ziua de luni, 19 septembrie 2022, la orele 11.00 (13.00 ora locală a României), chiar în biserica unde Regina s-a căsătorit cu Prințul Philip în anul 1947. Britanicii au la dispoziție patru zile să-i aducă un ultim omagiu celui mai longeviv suveran britanic care a stat la conducere vreme de 70 de ani.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu