Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 13    0

Colterm va contesta amenda primita de la Administratia Fondului pentru Mediu

Colterm

Administratorul special al companiei de termoficare, Alexandru-Cristian Amza, a reactionat abia a doua zi de la anuntul oficial al amenzii in valoare 71,8 milioane de lei primite de Colterm.
 
 
Reactia vine la presiunea presei deoarece Amza spune ca face precizari „avand in vedere articolele publicate in ultima perioada de timp in mass-media pe tema certificatelor de CO2”.

Astfel, potrivit lui Amza, Colterm va contesta amenda primita de la Administratia Fondului pentru Mediu.


„Ca urmare a Deciziei de impunere nr. 10/05.05.2022 privind aplicarea penalitatii prevazute in cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, emisa de catre Directia Generala de Administrare Fiscala/Directia Evidenta si Colectare, Administratia Fondului pentru Mediu, prin care compania noastra a fost obligata la plata sumei de 71.862.921 lei, dorim sa va informam ca vom proceda la contestarea acesteia, pe caile legale existente.

Mai exact, in conformitate cu art. 268 si 270 din Legea nr. 270/2015 Cod Procedura Fiscala, vom formula contestatie la organul emitent. Totodata, concomitent cu acest demers, vom formula in instanta cerere de suspendare a executarii actului administrativ, pana la judecarea actiunii in anulare a respectivului document, in temeiul dispozitiilor art. 278 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscal, coroborat cu prevederile art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004”, a transmis, miercuri, administratorul special al companiei de termoficare, Alexandru-Cristian Amza.

Va reamintim, Colterm a fost amendata, din nou, de catre Administratia Fondului de Mediu (AFM), cu suma de 71,8 milioane de lei pentru ca nu a cumparat certificate de poluare aferente anului 2021, inainte ca aceasta sa intre in insolventa.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu