Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Suspiciuni de frauda la Eurovision 2022. Juriile din sase tari, printre care si Romania, eliminate din calculul notelor

Eurovision 2022

Scandal la Eurovision 2022. Juriile din sase tari au fost eliminate din calculul notelor finale de organizatorul concursului, Uniunea Europeana de Radio si Televiziune (EBU), deoarece acesta a identificat „tipare de vot incorecte”.
Organizatorul Eurovision, Uniunea Europeana de Radio si Televiziune (EBU), a explicat intr-un comunicat ca dupa cea dea doua repetitie generala a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite tipare de vot incorecte in rezultatele din sase tari.

Acest lucru a dus la excluderea juriilor din sase tari din calculul notelor finale. Conform HotNews.ro, printre juriile excluse s-ar afla si cel din Romania.

„In analiza votarii juriului de catre partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) dupa cea de-a doua repetitie generala a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite modele de vot incorecte in rezultatele din sase tari.

Pentru a respecta instructiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul sau de vot pentru a calcula un rezultat agregat inlocuitor pentru fiecare tara in cauza atat pentru a doua semifinala, cat si pentru marea finala (calculat pe baza rezultatelor altor tari cu istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de in serios orice incercare suspectata de a manipula votul la Concursul Eurovision si are dreptul de a elimina astfel de voturi in conformitate cu Instructiunile oficiale de vot, indiferent daca astfel de voturi ar putea influenta sau nu rezultatele si/sau rezultatul. a votului”, au transmis cei de la EBU, fara a preciza insa care sunt cele sase tari excluse.

Potrivit ESCXTRA, cele sase tari ale caror jurii au fost eliminate sunt Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, Romania si San Marino.

Din partea Romaniei, Eda Marcus de la TVR ar fi trebuit sa anunte sambata seara punctajul juriului national, dar in timpul transmiterii voturilor, prezentatorii Eurovision au spus ca acest lucru nu este posibil deoarece nu s-a putut realiza o conexiune cu Romania. Prin urmare, Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anuntat ca Romania a acordat 12 puncte acordate Ucrainei.

Eurovision 2022 a fost castigat de trupa Kalush Orchestra din Ucraina, cu piesa „Stefania”. Romania, reprezentata de WRS, s-a clasat pe locul 18 din 25, obtinand doar 64 de puncte.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu