News Flash:

Ucraina a castigat Eurovision 2022: "Va multumim ca sprijiniti Ucraina". Pe ce loc s-a clasat Romania

15 Mai 2022
609 Vizualizari | 0 Comentarii
Ucraina

Concursul Eurovision 2022 a fost castigat de Ucraina, reprezentata de trupa Kalush Orchestra, a carei piesa „Stefania” amesteca hip-hop-ul si muzica traditionala pe versuri scrise inainte de razboi – care rezoneaza puternic cu evenimentele actuale („Intotdeauna voi gasi drumul spre casa chiar si daca toate drumurile sunt distruse”). In plin razboi, reprezentantii Ucrainei au facut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldatilor de la otelaria Azovstal din Mariupol.
Romania s-a numarat printre cei 25 de finalisti ai Eurovision 2022, fiind reprezentata de wrs, care s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte.

Kalush Orchestra, cu piesa Stefania:

Sprijinul pentru Kalush Orchestra a crescut vertiginos de cand Rusia a declansat razboiul, la 24 februarie. Amintim ca Rusia a fost exclusa din competitie anul acesta din cauza invaziei declansate de Vladimir Putin in Ucraina, in 24 februarie.


Marea Britanie si Suedia, urmatorii clasati la Eurovision 2022

Pe locul al doilea, s-a clasat Marea Britanie, reprezentata de Sam Ryder, un cantaret de 31 de ani celebrul pe retelele de socializare. El a interpretat piesa „Space Man”. Urmatorii clasati au fost reprezentantii Spaniei, Suediei si Serbiei.

Suedia a emotionat prin vocea Corneliei Jakobs, care a interpretat „Hold Me Closer”.

Republica Moldova, reprezentata de Zdob si Zdub & Advahov din Republica Moldova, cu piesa „Trenuletul”, s-a clasat pe locul 7.

Cine este Kalaus Orchestra

Cu sase oameni pe scena, membrii grupului, toti avand varsta de recrutare in razboi, beneficiaza de o dispensa provizorie emisa de guvernul de la Kiev, dar vor trebui sa se intoarca acasa pentru a apuca armele de indata ce competitia se va termina.

De fapt, unul dintre ei a ramas in tara. „Un membru al grupului s-a alaturat apararii teritoriale a Kievului in a treia zi de razboi”, a declarat cantaretul Oleh Psiuk pentru AFP. „Suntem foarte ingrijorati pentru el, speram sa-l gasim sanatos cand ne intoarcem”, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007199 (s)