Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 55    0

Pista de biciclete Timisoara-Dumbravita-Giarmata ar putea fi gata intr-un an. Pe traseu se vor amenaja refugii si iluminat public

piste biciclete

După ce s-a clasat pe locul I în preferințele timișenilor la bugetarea participativă a Consiliului Județean (CJ) Timiș, proiectul pistei de bicicletă Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata începe să se concretizeze. Ar putea fi gata într-un an, iar inițiatorul proiectului dorește să amenajeze pista cu iluminat public și refugii pentru bicicliști. 

CJ Timiș a oferit 1 milion de lei din bugetul pe anul 2021 pentru proiecte propuse de locuitorii județului, iar pista de biciclete Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata a fost proiectul care a obținut cele mai multe voturi din partea oamenilor din Timiș, peste 4.500.

Pentru această pistă, inițiatorii vor un traseu separat de drumul județean, care să treacă și prin zona industrială a celor trei localități. Traseul pistei va începe de pe strada Constructorilor și va merge 3,2 km pe liziera pădurii din Dumbrăvița, până la strada din fața lacului de acumulare din localitate. 500.000 de lei au cerut inițiatorii proiectului, iar în perioada următoare se vor face avize și un studiu de fezabilitate. Cosmin Dan, coordonatorul proiectului, vrea refugii și iluminat pe pistă, într-o a doua etapă a proiectului.

„Noi am cerut finanțare doar pentru realizarea pistei, cei de la CJ acum lucrează la deviz să vadă cât va costa, dacă proiectul este fezabil în suma cerută ca să se încadreze. Ei (reprezentanții CJ Timiș – n.r.) au fost încântați de ce au văzut pe teren. Discuția a fost că noi să încercăm să găsim finanțare de la bugetul local sau din fonduri europene să amenajăm partea de zone de relaxare și iluminatul pe întreg tronsonul și lucrările adiționale pistei. Asta ar fi etapa a doua a proiectului”, ne-a spus Cosmin Dan, coordonatorul proiectului pistei Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata.

Ideea pistei de biciclete a fost o dorință veche, iar anul trecut au fost demarate lucrări pe 1,4 km, s-a defrișat și s-a pregătit terenul pentru partea de asfalt. Pista ar putea fi executată până anul viitor, dar nu există o dată precisă.

„Termenul este ca anul viitor să fie finalizat clar, să vedem cât de repede reușim să încheiem parteneriatul cu CJ Timiș. Noi punem la dispoziție terenul, ei fac investiția, până se fac avize, se poate și licitație, trebuie să se stabilească valoarea lucrărilor, s-ar putea să mai dureze. Anul viitor trebuie să fie gata”, mai spune Cosmin Dan.

După finalizarea pistei de biciclete, aceasta ar putea crea noi legături, către Ghiroda și spre Giarmata Vii. Aceste proiecte vor fi încadrate în strategia pe care CJ Timiș o pregătește, pentru rețeaua de piste de biciclete în tot județul.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu