News Flash:

Noua maternitate a Spitalului Municipal va fi gata prin 2025. Primaria poate cauta constructor, nu are inca finantare

23 Iulie 2021
497 Vizualizari | 0 Comentarii
spital municipal

Primaria Timisoara merge mai departe cu proiectul administratiei Robu, pentru noua maternitate a Spitalului Municipal. Se poate lansa licitatia, desi nu exista finantare, dar primarul Dominic Fritz estimeaza ca va fi gata prin 2025. Ministrul Investitiilor a mers vineri sa vada terenul pe care va fi ridicata cladirea, impreuna cu Fritz si viceprimarul Latcau.

Cristian Ghinea, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, a fost prezent vineri la Timisoara. A mers pe teren impreuna cu primarul Dominic Fritz, viceprimarul Ruben Latcau si vicepresedintele CJ Timis Cristian Mos. Vizita pe terenul viitoarei maternitati a fost anuntata de primarie la ora 12.15, dar autoritatile au ajuns la fata locului 20 de minute mai tarziu. S-a stat cam cinci minute la locatia viitoarei maternitati, prilej de cateva fotografii si o strangere de mana. Tot pentru poze.

Finantare prin PNRR
Vestea buna anuntata de Cristian Ghinea a venit ceva mai tarziu, dupa cateva defilari pe santierele Bogdanestilor si Cetatii. Maternitatea ar putea fi inclusa in Planul National de Redresare si Rezilienta.

„Am vorbit cu primaria ca pot sa lanseze licitatia cu clauza suspensiva, le dam acordul ministerului in acest sens, clauza suspensiva insemnand ca ramane sa dam avizul acela formal cand va fi PNRR gata, dat fiind ca pe regulamentul european ni se permite sa finantam proiecte care sunt in derulare si le-am tot spus colegilor nostri ministri «Dati drumul la proiecte, nu asteptati sa fie PNRR gata». Primaria are in acest moment acordul meu formal si saptamana viitoare scris, sa dea drumul la licitatie pentru acest proiect. Va dura cateva luni si apoi incepe constructia”, a anuntat ministrul Ghinea.

Proiectul noii maternitati a Spitalului Municipal dateaza din 2018. Contractul pentru „Servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului ST+PT+DDE+AC maternitate SCMU Timisoara si corp administrativ str. Balta Verde nr. 17” a fost atribuit firmei Hospital Project&Consulting SRL din Bucuresti, de altfel singura care s-a inscris la licitatia primariei. Valoarea contractului incheiat in 6 iulie 2018 este de 430.395 lei cu tot cu TVA.

Frtiz: Va fi gata pana in 2025
Documentatia ar fi trebuit sa ajunga in cinci luni la primarie, iar fostul primar Nicolae Robu spunea in repetate randuri ca maternitatea va fi gata prin 2021. Va fi gata insa prin 2025, cu tot cu dotari, estimeaza edilul Dominic Fritz.

„Ma bucura foarte mult aceasta veste si pregatim acum licitatia, asta inseamna ca in momentul in care speram ca vom primi vestea ca maternitatea va putea fi finantata prin PNRR putem sa dam drumul si la lucrari deja, pentru ca pana atunci o sa avem o firma care ne va putea face constructia. Apoi, pe planul nostru, vom putea intra la anul cu constructia pe teren si apoi cam o treime pe an pana in 2024. planul ar fi ca pana in 2024 sa finalizam cladirea in sine si probabil pana in 2025 o sa mai dureze cu dotarile, toate utilitatile si asa mai departe. Sa putem deschide o noua maternitate pentru Timisoara, cel tarziu in 2025. Cred ca va fi unul dintre proiectele cele mai importante finantate prin PNRR in Timisoara”, a declarat, vineri, primarul Timisoarei.

Cladirea viitoarei maternitati se va intinde pe un teren de 4.500 mp si ar trebui sa aiba, conform spuselor celor din fosta conducere a primariei, demisol, parter si sase etaje. Ar trebui sa aiba 236 de paturi si zece lifturi. Potrivit aceleiasi surse, investitia este uriasa, de 300 de milioane de lei plus TVA.

In prezent, maternitatea Spitalului Municipal functioneaza in cladiri inchiriate de primarie, in zona Iosefin. Municipalitatea plateste cateva mii de euro pe luna Fundatiei Caritatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004891 (s)