Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 71    0

Vaccinarea va deveni contra-cost. Ce categorii de pacienti se vor mai putea imuniza gratuit anti-COVID

vaccinare

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca romanii ar putea plati pentru vaccinarea impotriva COVID-19 "intr-un viitor oarecare", mentionand ca se va putea ajunge in situatia vaccinului antigripal, cand sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

Ludovic Orban a declarat, luni, in judetul Arges, ca in Romania campania de vaccinare se deruleaza in conditii foarte bune.

"Campania de vaccinare in Romania este o campanie care deruleaza in conditii foarte bune, puteti face comparatie cu celelalte tari europene, noi ne-am organizat mai bine, am asigurat suportul logistic, incercam sa comunicam cat mai mult, incercam sa ducem vaccinarea cat mai aproape de cetateni prin caravane inclusiv in mediul rural.

Este adevarat, in mediul rural este o rata de vaccinare mai mica. Pentru a creste rata de vaccinare e nevoie si de implicarea primarilor, preotilor care sustin vaccinarea, medicilor de familie, asistentilor sanitari comunitari, in general a persoanelor care au influenta la nivelul comunitatilor locale pentru a-i convinge pe oameni sa se vaccineze", a afirmat Orban.

El a precizat ca ar trebui ca atunci cand caravana merge intr-o localitate sa nu vaccineze 50 de oameni, ci 3-400 de persoane.

"In ceea ce priveste organizarea efectiva, sigur ca, daca tot se duce caravana intr-o localitate, sa nu vaccineze 50 de oameni, sa vaccineze 200 sau 300 sau 400 de oameni. De aia e nevoie de o coordonare foarte buna. Aici am inteles ca si prefecturile se implica foarte atent.

Noi am solicitat primarilor liberali sa se implice in prima linie in campania de convingere a populatiei si as da si un mesaj celor mai in varsta care inca mai au reticente, pana acum peste 4 milioane de romani s-au vaccinat si nu au existat contrareactii, nu a existat niciun risc. Poate o sa-i stimuleze un lucru, poate daca vor sa se duca la nunta nepotului sau nepoatei sau a copilei sau daca vor sa ii protejeze pe nepoti care o sa vina in vacanta de vara sau pe copiii care or sa vina in vacanta de vara, e bine sa se vaccineze", a explicat Orban.

El a fost intrebat si daca autoritatile incurajeaza si acordarea de stimulente materiale pentru urmatoarea etapa a campaniei.

"Si asa organizam vaccinarea gratuita, practic, statul roman suporta toate costurile de vaccinare. E o situatie exceptionala, dar si aici as spune ca mai facem asta o perioada de timp, pana ajungem la un nivel de imunizare de grup, pana la urma se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripa unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetateni vor trebui sa se vaccineze ca e raspunderea lor, aici e vorba de sanatatea fiecaruia dintre noi", a afirmat presedintele PNL.

Intrebat daca romanii ar putea plati pentru vaccinarea anti-COVID, Ludovic Orban a raspuns: "Intr-un viitor oarecare".

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu