Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 77    0

Frans Timmermans: Sper ca Romania va veni in curand cu un plan de renuntare totala la carbune

Frans Timmermans

Romania ar trebui sa vina in curand cu un plan de renuntare totala la utilizarea carbunelui pentru a produce energie, intrucat aceasta resursa nu are niciun viitor, a declarat, marti, Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, in cadrul unei conferinte de specialitate.

"Trebuie sa fiu brutal de sincer: carbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeana de carbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru ca nu mai exista cerere pentru carbune. Se scufunda. S-au dat subventii de miliarde si miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucreaza azi in industria miniera. Daca adaugam la asta si amprenta de carbon a carbunelui, trebuie sa fim sinceri sa spunem ca nu exista un viitor al carbunelui", a aratat oficialul european.

Dar exista un viitor pentru oamenii care lucreaza acum in aceasta industrie, a continuat el.

"Trebuie sa spunem clar acest lucru si sa mobilizam mecanismul de tranzitie justa pentru a fi siguri ca regiunile miniere se redefinesc, ca vor exista noi posibilitati acolo", a precizat Timmermans.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu