Catina, in special siropul preparat din ea, alunga oboseala si creste imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vara la toamna, guturai si gripa. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimuleaza pofta de mancare. Din catina proaspata poti face siropul astfel: zdrobeste trei cesti de catina si pune peste ele o ceasca de miere. Amesteci si pastrezi la frigider. In fiecare zi, iei din sirop cate 5 lingurite, pe nemancate.
Sucul indian cu multiple beneficii pentru sanatate
Daca urmezi tratamentul 3-4 saptamani, ai sanse mari sa nu racesti in sezonul rece. Daca racesti frecvent si esti chiar la debutul bolii, dubleaza cantitatea de sirop de catina, pentru a-ti ajuta sistemul imunitar sa se lupte cu virusurile. Si maceratul din fructe uscate de catina creste imunitatea. Acopera 1-2 lingurite de fructe cu 250 ml de apa rece. Lasa-le 10 ore, apoi strecoara si bea lichidul de-a lungul unei zile, inainte de a manca.