News Flash:

17 afectiuni care pot declansa boli grave in organism

23 August 2018
966 Vizualizari | 0 Comentarii
boli

Daca ai probleme de sanatate si acestea sunt interconectate, vestea buna este ca procesul de vindecare te va ajuta sa imbunatatesti mai multe dintre starile tale de rau. Am aflat de pe Mind Body Green care sunt cele 17 afectiuni ce contribuie la bolile oamenilor.

Ai probleme de sanatate? Descopera afectiunile ce intretin boala!

Dezechilibrul florei bacteriene
Flora microbiana este o minunata "colectie" de bacterii din intestinele tale. Desi se crede ca ele pot provoca doar simptome legate de dereglarea tranzitului sau ingreunarea digestiei, poti sa ai si alte probleme de sanatate de la ele.

De la probleme hormonale pana la dificultatea de a pierde in greutate, tulburari digestive, chiar lesinul. S-a demonstrat ca flora bacteriana este responsabila si pentru o buna functionare metabolica sau pentru sistemul imunitar.

Inflamatia
Inflamatia este unul din mecanismele naturale de aparare ale organismului. Cele mai multe boli inflamatorii pot fi urmate de tulburari digestive, chiar si probleme cronice de sanatate, cum ar fi artrita reumatoida, scleroza multipla si chiar astmul.

13 simptome care tradeaza o afectiune tiroidiana

Stresul
Chiar daca alegi o alimentatie sanatoasa, daca viata ta este dominata de stres, nu te vei simti bine. Ceea ce se intampla in mintea ta se manifesta in corpul tau. De exemplu, daca ai probleme de sanatate intestinala (sindromul colonului iritabil), stresul poate fi implicat.

Toxinele
Chimicalele din lumea noastra sunt atat de multe, incat genele noastre nu sunt in masura sa le gestioneze. De exemplu, daca ai probleme de sanatate de natura neurologica, acestea pot fi corelate cu pesticidele din alimente. La fel si problemele de reproducere. Important este sa te documentezi si sa reduci cat poti de mult folosirea substantelor toxice.

Intolerantele alimentare
Poti avea o dieta sanatoasa si, in acelasi timp, sa ai probleme de sanatate. Cum de altfel este posibil ca si alimentele sanatoase sa declanseze alergii alimentare. Ciupercile, carnea afumata, supa de oase, spanacul pot duce la inflamatii cronice. Intoleranta la gluten este una dintre cele mai problematice afectiuni ale zilelor noastre. La fel si intoleranta la lactate. Important este sa elimini alimentele care iti fac rau.

Probleme cu nivelul zaharului in sange
Rezistenta la insulina este in spatele multor probleme de sanatate din ziua de azi. Corpul are nevoie de glucoza pentru a crea energie. Insa pentru a procesa glucidele are nevoie de insulina hormonala. Daca receptorii de insulina sunt blocati, atunci vor exista probleme de sanatate cauzate de zaharul din sange.

Oboseala data de suprarenale
Glandele suprarenale produc hormonul stresului - cortizolul - printr-o retea complexa ce porneste de la hipotalamus la hipofiza. Atunci cand creierul nu semnaleaza corect eliberarea cortizolului, acest hormon poate fi crescut sau scazut.

Poti sa ai probleme de sanatate de la un nivel al cortizolului nesanatos: glicemie mare, tensiune arteriala crescuta, pofte alimentare pentru gusturi dulci sau sarate.

Deficiente de detoxifiere a organismului
Poti avea probleme biochimice in organism cauzate de deficiente genetice. Organismul tau poate inhiba caile de detoxifiere, ducand la proasta metabolizare a vitaminei B.

Rezistenta la leptina
Leptina este un hormon produs in celulele tale grase, care ii spune creierului sa foloseasca resursele de grasime ale corpului pentru energie.

Probleme apar atunci cand celulele hipotalamice ale creierului tau nu recunosc leptina, determinand corpul sa creada ca este in modul de stocare a depozitelor adipoase.

Disfunctii tiroidiene
Daca ai probleme cu tiroida, afla ca toate celulele din corpul tau au nevoie de o functionare buna a acestei glande. Functia tiroidiana deficitara duce la probleme hormonale, afectiuni autoimune, depresie.

Ai probleme de sanatate? Pot fi afectiuni autoimune!
Sistemul tau imunitar este conceput sa lupte cu bacteriile si cu virusii. Daca ai probleme de sanatate autoimune inseamna ca sistemul tau imunitar ataca propriul corp.

Insa exista vesti bune: pana la 77% din sistemul imunitar este determinat de factori controlabili: inflamatie, toxine, dieta alimentara.

Dezechilibrele hormonale pot provoca reactii neplacute in corp
Daca testosteronul, estrogenul si progesteronul nu sunt in cantitati normale in organism, pot exista tulburari precum sindromul ovarelor polichistice, infertitilitatea, cresterea in greutate, rezistenta la insulina, scaderea libidoului.

Infectiile virale
Virusurile sunt adesea o piesa importanta in puzzle-ul sanatatii noastre. Cea mai frecventa clasa de infectii virale este cea din familia herpesului.

Alimentele nesanatoase
Uneori, si alimentele sanatoase sunt nesanatoase. Alimentele fara zahar au indulcitori. Alimentele fara grasimi au zahar. Dieta vegetariana are nevoie de suplimente.

Deficientele nutritive
Daca ai probleme de sanatate, este posibil sa ai carente nutritionale. Fara substantele nutritive adecvate, corpul nostru nu functioneaza optim. Vitamina D, magneziul, vitaminele B si iodul sunt esentiale. Lipsa lor duce la afectiuni hormonale, probleme tiroidiene.

Medicamentatia
Orice medicament are efecte adverse si uneori poti sa ai probleme de sanatate din cauza unui tratament toxic.

Problemele neurologice
Creierul tau controleaza atat gandurile tale, cat si sanatatea ta. De exemplu, legatura dintre creier si intestine este cruciala. Pana la 95% din neurotransmitatorii de serotonina sunt in intestine.

Toate organele din corpul tau sunt in stransa legatura. Fiecare parte joaca un rol si atunci cand se intampla ceva, aceasta masina incepe sa se deterioreze. Daca iti observi atent corpul si gasesti radacina mai multor afectiuni, poti sa iti schimbi stilul de viata si poti ajunge mai repede la vindecare.

sursa:andreearaicu.ro


stresul toxinele deficientele nutritive medicamentatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005843 (s)