News Flash:

Febra nu anunta doar o gripa. Este simptom si pentru alte afectiuni pe care trebuie sa le stii

24 August 2018
774 Vizualizari | 0 Comentarii
febra mare

Starile febrile sunt adesea semne ale unor boli si afectiuni (în formele lor incipiente) ce sunt dificil de diagnosticat. De exemplu bolnavii cu poliartrita reumatoida pot face febra si eruptii cutanate în prima faza a maladiei. La persoanele în varsta boala numita polimialgia reumatica se manifesta prin febra, artralgii, mialgii si dureri de cap. Potrivit medicilor, bolile tesutului conjunctiv sunt însotite de stari febrile si pot fi: granulomatoza ficatului, enterita regionala, sarcoidoza.

Febra poate sa apara si din cauza administrarii unor antibiotice (pentru tratamentul unor infectii, ex. sulfamidele, colistinul, cefalosporinele), sau a medicamentatiei cardio-vasculare (ex. chinina), antineoplazicelor, antiinflamatoarelor nesteroidiene (ex. aspirina, ibuprofen), sau a consumului de cocaina. În astfel de cazuri trebuie sa se întrerupa tratamentul cu acel antibiotic si sa se înlocuiasca medicamentul. Anemia hemolitica provoaca simptome de febra si frisoane mari. Starile febrile ce se manifesta un timp îndelungat sunt semne ale unor boli grave si este necesar sa se mearga la medic pentru diagnostic si tratament. La persoanele în varsta febra este un semnal de alarma, poate fi un simptom cauzat de anumite leziuni organice.

Stari febrile, simptome ale unor boli
Cand febra este de origine necunoscuta este necesar un consult medical amanuntit pentru stabilirea cauzei care a produs-o. Medicul face examinarea fizica a pacientului, pentru a depista modificarile de la nivelul ochilor, pielii, unghiilor, palpeaza ganglionii limfatici (mai ales din regiunea axilara si subclaviculara), examineaza murmurul cardiac, zona abdominala, splina, ficatul, rectul, organele din regiunea pelviana, etc. tine cont de istoricul medical al pacientului, face o serie de analize acestuia si investigatii medicale: teste imunologice, microbiologice, biochimice, serologice, radiografie, tomografie computerizata, biopsie. Analiza sangelui este foarte importanta în stabilirea diagnosticului dar si alte teste hematologice.

Analize, boli infectioase
În majoritatea cazurilor febra este provocata de bolile infectioase si mai rar de bolile tesutului conjunctiv. La copii febra apare în caz de boli eruptive, infectii digestive, infectii ale tractului respirator, boala Kawasaki. Cologenozele se manifesta prin stari febrile si apar la tineri, mononucleoza infectioasa este de asemenea o boala ce produce febra si apare în mod frecvent la adolescenti. La batrani febra poate fi un semn al bolilor renale si al neoplaselor hepatice. Alte boli manifestate prin stari febrile sunt: panarterita nodoasa, maladia Still, eritrodermia exfoliativa, lupusul eritematos sistemic, malaria, bolile transmise prin capuse, leishmanioza, infectiile urinare, febra tifoida, sinuzitele, vasculitele, infectiile fungice si bacteriene, boala Fabry, sifilisul, TBC-ul, hepatitele si altele. Tratamentul consta în administrarea de medicamente antibiotice si alte tratamente pentru îndepartarea cauzei acestui simptom.


febra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005751 (s)