Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 50    0

Activitatile zilnice care iti afecteaza coloana fara sa stii

coloana

Coloana vertebrala este considerata puternica, dar in acelasi timp este extrem de delicata si fragila. Chiar si cel mai mic nerv afectat poate avea urmari grave, dar stiai ca activitatile zilnice pot sa dauneze lent sanatatii coloanei? 

Este necesar ca activitatile de zi cu zi sa fie efectuate in mod corect, pentru a nu provoca probleme de sanatate la nivelul coloanei vertebrale. Iata care sunt principalele obiceiuri care pot dauna coloanei vertebrale:

Spalatul dintilor

In fiecare zi stam in picioare cand ne spalam dintii. Presiunea pusa asupra coloanei vertebrale este la fel de mare ca atunci cand mergi. Prin urmare, trebuie sa incerci sa eviti presiunea: sprijina-te de perete sau de chiuveta, pe masura ce periezi dintii. Aceasta este una dintre activitatile zilnice pe care le facem gresit.

Spalatul vaselor

In timp ce speli vasele, de obicei stai aplecata. Din acest motiv, discurile intervertebrale ale sectiunii toracice se uzeaza repede, iar acest lucru duce la aparitia durerii de spate. Plasarea scaunului sub genunchi cand speli vasele ajuta la reducerea presiunii. 

Previne si poate tine sub control mai multe boli

Caratul plaselor cu cumparaturi

Chiar si o singura plasa grea afecteaza sanatatea coloanei vertebrale. Daca ai multe cumparaturi, nu pune totul intr-o plasa, ci in doua. Acest lucru va ajuta la reducerea presiunii puse asupra coloanei vertebrale.  

Spalatul parchetului/podelei

Nu spala niciodata podeaua/parchetul cu mainile si stand in genunchi. Trebuie sa folosesti un mop. Metodele vechi, cum este statul in genunchi, vor afecta in timp sanatatea picioarelor, spatelui si, implicit, coloana vertebrala. 

Caratul rucsacului in spate

Nu degeaba rucsacul are doua bretele: sarcina lor este sa distribuie greutatea uniform pe spate. Prin urmare, atunci cand rucsacul este greu, foloseste ambele curele. Astfel, va fi redusa presiunea pusa asupra gatului si coloanei vertebrale.  

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu