Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 5 ore
 32    0

FOTO - Protest in fata Brigazii Rutiere, dupa ce soferul masinii M..E PSD a ramas fara permis si placute: "Ce se intampla daca scria pe numar LOVEPSD?"

lex6845 01

Cateva zeci de persoane se afla, luni, in fata Brigazii Rutiere din Bucuresti, pentru a protesta fata de masura politistilor de a-i suspenda permisul si ridica placutele soferului masinii cu numerele „M...IEPSD”. Protestatarii spun ca s-a intrecut masura si cer demisia lui Carmen Dan.
„Sunt aici sa sustin proprietarul cu numarul de inmatriculare M...IEPSD este un numar de inmatriculare foarte legal si nu numai in Suedia. ci in toata UE. Ceea ce invoca Politia Romana este un abuz absolut, nu respecta legea europeana si respectiva persoana are liber sa se plimbe cu masina pe unde vrea. Ce se intampla daca scria pe numar LOVEPSD, pentru ca si LOVEPSD e alcatuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numarul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamagira de Politia Romana. Eu sunt politista intr-o tara europeana si imi crapa obrazul de rusine pentru asemenea masuri”, a declarat Anca Cernea.

Un alt protestatar a subliniat ca ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie sa-si dea demisia.

„Protestam fata de abuzul pe care l-a facut Ministerul de Interne in frunte cu Carmen Dan. Este intrecuta masura legii si ca atare cerem demisia lui Carmen Dan impreuna cu subalternii”, a spus alt protestatar.
„Suntem alaturi de el si vrem sa isi primeasca, daca se poate, inapoi placutele. Nu a facut nimic, nu a incalcat nicio lege. A avut o idee. O sa rezolve justitia, aceasta este calea. Nu vrem sa ne guverneze hotii si incompetentii”, a mai declarat alt protestatar.

„Nu este o decizie, se fac niste verificari firesti in vederea stabilirii cu exactitate a posibilitatii utilizarii acelor numere preferentiale pe teritoriul Romaniei. (...) Ceilalti politisti, din primele verificari facute au stabilit ca numarul corespunde seriei sasiu si certificatului de inmatriculare al autoturismului. Exista o interpretare in raport cu prevederile conventiei pe care si Romania si Suedia le-a ratificat in sensul in care numerele de inmatriculare trebuie sa contina atat litere, cat si cifre. Politistii fac niste verificari, verifica o baza de date, apoi stabilesc masuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.


Brigada Rutiera a transmis, luni, ca a fost intocmit dosar penal pe numele lui Razvan Stefanescu, romanul care conduce masina M...E PSD, pe motiv ca automobilul nu are drept de circulatie in tara cu acele placute, iar Biroul Interpol Stockholm a anuntat ca numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

"Astazi, in jurul orei 06.00, un echipaj de politie al Brigazii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat in trafic un autoturism, inmatriculat in Suedia, condus de un barbat, in varsta de 45 de ani. Conducatorul auto a fost condus la sediul Brigazii Rutiere, in vederea declansarii verificarilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situatiei juridice in ceea ce priveste regimul de inmatriculare si circulatie si a vehiculului pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania”, fapta prev. si ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal", se arata in comunicatul Brigazii Ruriere.

In continuare, politistii efectueaza cercetari, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru stabilirea situatiei si a regimului de circulatie internationala pe teritoriul statelor Uniunii Europene, mai precizeaza sursa citata.

Razvan Stefanescu, posesorul autoturismului cu numarul M...EPSD, a declarat ca politistii i-au luat luni placutele si i-au suspendat permisul, dar catalogheaza gestul ca fiind o hartuire.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu