Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 27 minute
 7    0

Cum poti muri de la banalele varice

varice

Venele largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, pe coapse sau gamba sunt nu doar inestetice, ci si periculoase. O explicatie este aceea ca varicele determina scaderea vitezei de circulatie a sangelui, care predispune la o coagulare intravasculara. In majoritatea cazurilor, pana la aparitia venelor varicoase (primele semne ca o boala variocoasa se complica) bolnavul, in general, nu prea le acorda o atentie deosebita. Sunt insa cazuri in care, netratate, varicele se agraveaza semnificativ. Una dintre complicatiile care pun viata bolnavului in pericol este tromboflebita, care poate fi superficiala sau profunda, afectiune grava, cu risc vital. 

"Tromboflebita varicelor este o problema destul de grava in momentul in care afecteaza locul de varsare a venei safene in vena femurala profunda, deci cand apare la radacina coapsei,  deoarece acest tromb, aflat la locul de varsare, pe o vena larga, care se varsa fara un mecanism de control, distrus deja, in interiorul venelor profunde, risca sa evacueze trombul din vena safena prin circulatia venoasa profunda.(...) Un membru afectat de varice este, automat, mult mai predispus a face tromboza atat varicoasa, cat si venoasa profunda, decat un membru care nu are varice", explica, pentru Adevarul, medicul Felix Sarboiu, seful compartimentului de Chirurgie vasculara din cadrul Spitalului Judetean Arges, potrivit adevarul.ro.  

Afectiunea poate aparea, fie dupa o imobilizare prelungita la pat, fie ca urmare a unui traumatism, insa sunt si situatii in care complicatia nu are o cauza precisa.    “Tromboflebitele sunt cauzate de coagulari sangvine intravasculare (tromboze) la nivelul venelor, cu reactii inflamatorii ale peretelului venos (flebita). De obicei, cand este vorba de tromboflebita varicoasa, zona afectata se inroseste, devine calda si dureroasa la atingere. Cele mai grave sunt insa tromboflebitele profunde. Ele pot aparea, de obicei, in perioada postoperatorie, cu un interval lung de imobilizare la pat sau dupa sarcina, care pot provoca embolii pulmonare”, explica, pentru Adevarul, medicul Felix Sarboiu, seful compartimentului de Chirurgie vasculara din cadrul Spitalului Judetean Arges. 

 

Citeste si...

25 Iulie 2018
 1159    0
25 Iulie 2018
 822    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu