News Flash:

Salata de morcovi scade glicemia si colesterolul

24 Iulie 2018
895 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de morcovi

Salata de morcovi se obtine dand prin razatoare morcovii bine spalati, peste care se toarna ulei presat la rece, putin suc de lamaie si sare dupa gust. La salatele de morcov se adauga de obicei si radacina de patrunjel, de telina, varza sau sfecla rasa, precum si marar sau patrunjel verde. 

Bine de stiut: din morcovul crud, consumat ca atare sau in salata, organismul va putea extrage un procent mic de vita­mine sau minerale, deoarece acestea raman "captive" in spatele peretilor celulari formati din celuloza. De exemplu, doar 25% din vitamina A din morcovul crud va putea fi asimilata, in timp ce din sucul de morcov obtinut prin centrifugare, procentul din aceasta vitamina asimilata creste pana la aproximativ 90%. 

In schimb, in salata cu morcov crud exista un procent foarte mare de fibre alimentare, foarte importante pentru imbunatatirea tranzitului intestinal, pentru tinerea sub control a greutatii, pentru prevenirea cancerului tubului digestiv, pentru scaderea glicemiei si a nivelului colesterolului.

Un studiu facut de un institut al Departa­mentului Guvernamental pentru Agricultura al Statelor Unite a aratat ca doar doi morcovi cruzi consumati zilnic ajuta la scaderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%. Aceasta, de­oa­rece morcovul este foarte bogat in fibre alimentare, blocand, atunci cand este consumat impreuna cu alte alimen­te, asimilarea grasimilor saturate si a colesterolului. Efectul celulozei continute de morcov asupra nivelului trigliceridelor din sange este extra­ordinar, studii de medicina experimentala ara­tand o scadere a valorii acestora cu 17,3-33,5%, dupa doar 30 de zile de tratament cu morcov crud.

sursa: formula-as.ro


rece salatele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006408 (s)