News Flash:

Tratamente de frumusete cu gelatina

25 Iulie 2018
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
gelatina remediu 1

Cine ar fi crezut ca gelatina care se pune in traditionala racitura cu carne poate fi folosita si in scop de infrumusetare? Te incurajam sa o incluzi in rutina ta zilnica de frumusete, pentru ca vei fi surprinsa.

Daca aveati o impresie gresita despre gelatina cum ca ar fi artificiala si plina de chimicale v-ati inselat. Este cat se poate de organica, fiind de origine animala si mai exista un fel, dar care este de natura vegetala, fiind pe baza de alge marine rosii, numite agar agar. 

Se recomanda sa folosesti gelatina alimentara, care se afla sub forma de granule sau foite albe, care nu are nici macar miros si gust. Ea poate fi folosita pentru par, piele, unghii, dar si buze. Cititi randurile urmatoare pentru a afla cum se utilizeaza:

Exfolierea tenului
Ai nevoie de: 
- 1 lingura de malai fin
- 1 lingura rasa de gelatina


*Ingredientele se amesteca intr-un bol peste care se toarna apa calda pana se obtine o pasta uniforma si consistenta, dupa care se maseaza tenul cu ea prin miscari circulare usoare timp de cateva minute.

Rezultatul - un ten fin si catifelat, fara sa fie incarcat cu sebum si puncte negre, deoarece malaiul exfoliaza delicat tenul si te scapa de aceste neplaceri.

Cum te ajuta gelatina sa tratezi durerile de oase si articulatii

Masca de ten pentru pori dilatati si puncte negre
Ai nevoie de:
- 1 lingura de fulgi de gelatina
- 1-2 linguri de lapte

*Ingredientele se amesteca intr-un bol si se pune timp de 10 secunde la microunde, dupa care intinzi pe zonele cu puncte negre si cu pori dilatati, astepti sa se intareasca pasca, dupa care dezlipesti usor. Incearca sa te clatesti cu apa rece pentru a inchide porii.

Rezultatul - pori curatati in profunzime, puncte negre scoase si un ten matifiat si catifelat.

Masca nutritiva pentru ten
Ai nevoie de:
- un sfert de cana de fulgi de gelatina
- cateva lingurite de zeama de lamaie
- jumatate de cana cu apa calda

*Ingredientele se amesteca intr-un bol si se aplica pe fata cu o pensula pentru machiaj sau o discheta demachianta, se lasa sa actioneze 15 minute, deoarece este suficient cat sa se curete tenul sa se hidrateze complet.

Rezultatul - ten luminos, catifelat si hidratat

Tratament pentru unghii

Ai nevoie de un bol cu apa fierbinte in care trebuie sa torni treptat un pliculet de gelatina. Amestecul se face cu o lingura de lemn. Degetele se tin in amestecul obtinut timp de 10-15 minute, dupa care se clateste cu apa rece.
Amestecul il poti pastra in frigider si refolosi de fiecare data cand ai nevoie. Tratamentul se face timp de 10 zile. Trebuie doar sa ai grija sa-ti tii degetele in amestec din 2 in 2 zile.

Rezultatul - unghii mai albe, mai tari si mai rezistente.

Gelatina - remediu natural pentru regenerarea naturala a cartilajelor

Tratament pentru par subtire

Toarna un sfert din samponul tau intr-un bol peste care adaugi 1-2 lingurite de fulgi de gelatina. Amestecul obtinut se foloseste pe post de sampon atunci cand iti doresti sa-ti coafezi parul mai usor si sa-i dai volum. Clatirea parului se face cu apa calduta.

Masca pentru a obtine par drept ca la salon
Ai nevoie de:
- 1 lingura de fulgi de delatina
- 1 cana cu apa
- 1 lingura de otet alb

*Ingredientele se amesteca intr-un bol pana obtii un gel consistent, dupa care se pune pe par si se tine asa timp de 30 minute, timp in care trebuie sa-ti infasori parul intr-un prosop sau folie alimentara. Se clateste foarte bine cu apa calduta.

Rezultatul - un par suplu, matasos, drept si stralucitor exact ca la salon ca si cum ar fi indreptat cu o placa de par profesionala. Este o alternativa in locul folosirii placii de par, care stim toate cat de tare arde parul.

Aceasta procedura mai poarta numele de laminare a parului, deoarece il protejeaza de factorii externi. Este la fel ca un tratament facut la un salon profesional.

Tratement pentru buze
Ai nevoie de:
- 250 grame de glicerina
- 5 grame de gelatina alba alimentara
- 65 ml apa distilata

*Gelatina se dizolva in putina apa calda, dupa care se adauga si restul ingredientelor. Amestecul obtinut se pune pe buze cu o discheta demachianta si se lasa timp de 5-10 minute.
Rezultatul - vei scapa de buzele iritate, crapate si uscate. Ca bonus gelatina le va mari putin vizual.


gelatina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005187 (s)