Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 48    0

Ce alimente sa nu tii niciodata in frigider

cartof

Sigur nu doar o data dupa ce ai desfacut un aliment si nu l-ai consumat pe tot te-ai grabit sa il acoperi si sa il depozitezi la frigider pentru a se pastra pentru mai tarziu. Ei bine, acest obicei nu este in toate cazurile unul sanatos. Ideal pentru starea ta de bine ar fi sa folosesti frigiderul doar ca masura temporara pentru a avea grija ca alimentele pe care urmeaza sa le consumi sa nu se altereze. Daca obisnuiesti sa cumperi banane verzi pe care sa le tii mult timp in frigider crezand ca in felul acesta nu se vor coace asa rapid ca atunci cand le tii afara intr-un cos alaturi de alte fructe, sa stii ca acestea la temperaturi scazute putrezesc.

Usturoiul mucegaieste 
Daca vrei sa pastrezi usturoiul la frigider vei observa ca temperatura scazuta va contribui la inmugurirea acestuia iar textura se va transforma intr-una cauciucata nemaiputand fi folosit in scop culinar. Din aceeasi categorie ca si bananele face parte si ceapa. Ambele produse pastrate la frigider vor putrezi si se vor altera inainte sa apuci sa le folosesti. Într-adevar ca temperaturile scazute incetinesc procesul de maturare, dar tine cont si de faptul ca atat umezeala cat si frigul vor facilita procesul de putrefactie.

Alimente care isi pierd gustul

De fiecare data cand mergi la cumparaturi in aceasta perioada nu ai cum sa nu te intorci acasa cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare sa fie tot ce ai nevoie cand afara e canicula. Ei bine, daca obisnuiesti sa depozitezi pepenele la frigider mai ales dupa ce l-ai taiat, trebuie sa stii ca acesta isi pierde din calitatile sale antioxidante. Daca vrei sa te bucuri de toate proprietatile sale cel mai bine este sa il pastrezi la temperatura camerei, in felul acesta te vei bucura de un gust mult mai bun mai dulce si mai sanatos.

Rosiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care isi pierd gustul, vor deveni mai moi si mai fainoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezinta cea mai buna alegere.

Cartofii isi schimba textura

Datorita cantitatii mari de amidon pe care o contin, cartofii nu ar trebui depozitati la frigider deoarece la o temperatura scazuta amidonul se transforma in zahar, isi schimba textura iar atunci cand ii pregatesti termic vor deveni granulosi.

Un alt produs care nu ar trebui sa intalneasca frigiderul in procesul sau de depozitare este mierea de albine. Daca o pastrezi la temperatura camerei te vei putea bucura de ea ani de zile.

Painea la frigider devine prea tare

La temperaturi scazute painea isi va pierde din fragezimea ce te-a determinat sa o cumperi. Daca vrei sa o depozitezi pentru a o consuma mai multe zile la rand, varianta cea mai buna este aceea de a o infasura intr-un servet de carpa si sa o tii ferita de lumina directa a soarelui.

Cafeaua si ciocolata isi schimba textura

Sigur ai observat ca o ciocolata pastrata mai mult timp in frigider cand o desfaci are ca o pojghita albicioasa la suprafata. Asta este din cauza faptului ca grasimea din componenta ei iese la suprafata si desi nu reprezinta un pericol consumul ei, gustul va fi clar modificat.

Acelasi lucru se intampla si in cazul cafelei, imediat ce a luat contact cu o temperatura mai scazuta gustul va fi total diferit iar proprietatile sale mai scazute.

sursa: clicksanatate.ro

Citeste si...

24 Iulie 2018
 770    0
24 Iulie 2018
 687    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu