Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 78    0

Protejeaza-ti ochii! Consuma alimente bogate in vitamina A!

cartof dulce rozmarin

Vitamna A este importanta pentru organism. Este si antioxidant si iti ajuta pielea sa straluceasca. Aceasta vitamna previne orbirea in timpul noptii, uscarea si inflamarea ochilor si, de asemenea, are numeroase alte beneficii pentru intregul corp. Mai jos vei gasi o lista cu cateva alimente bogate in vitamina A. 

Alimente bogate in vitamina A, care asigura sanatatea ochilor

Ardei rosu. Pe langa faptul ca face mancarea delicioasa, ardeiul rosu este o sursa importanta de vitamina A. Intr-o lingura de ardei rosu vei gasi 42% din cantitatea de vitamina A de care ai nevoie.

Morcovi. Cand te gandesti la Vitamina A si la vedere, morcovul este primul aliment care iti trece prin minte. Si pe buna dreptate. Intr-un singur morcov gasesti 200% din necesarul zilnic de vitamina A. De asemenea, contine si alti nutrienti precum vitaminele B, K, C, fibre si magneziu.

Piersici. Intr-o piersica gasesti 10% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A.

Cum se manifesta excesul de vitamina A

Caise uscate. Intr-o cana de caise uscate vei gasi 94% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A. In plus, aceste alimente sunt bogate in nutrienti si antioxidanti. De asemenea, reprezinta o gustare sanatoasa.

Maghiran uscat. Nu multe persoane adauga acest condiment in mancare. Si, de asemenea, poate nu multi stiu ca in 100 de grame de maghiran uscat gasesti 161 % din cantitatea de vitamina A necesara zilnic.

Spanac. Contine vitamina c, vitamina K, fier, calciu, si nu in ultimul rand vitamina A.

Rosii. Dintr-o rosie iti iei pana la 20% din cantitatea de vitamina A necesara zilnic. De asemenea, rosiile contin si vitamina C.

Lapte integral. Contine multi nutrienti, printre care vitamina D, vitamina A, proteine, magneziu, calciu.

Mango. O cana da mango iti ofera 35% din cantitatea necesara zilnic de vitamina A. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca poti consuma mango la micul dejul, ca gustare, ca desert, ca masa principala.

Cartofi dulci. Pe langa faptul ca sunt deliciosi, cartofii dulci contin si vitamina A care iti asigura sanatatea ochilor.

Citeste si...

8 Aprilie 2018
 1161    0
8 Aprilie 2018
 1035    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu