Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 53    0

Primele reactii dupa dezvaluirile lui Vanghelie I Olguta Vasilescu: Mi-a spus ca am intrat pe o lista si ca o sa se inceapa sa mi se faca dosar

olguta vasilescu

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera ca nimeni nu poate avea un etalon ori o masura a adevarului celor spuse de Marian Vanghelie, fiind de parere ca afirmatiile acestuia trebuie verificate, data fiind gravitatea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Gheorghe Nichita: Stiam de lista din 2012, dar Jihadul a inceput in 2013. Am fost vanati

Fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, a confirmat existenta unei liste cu 15 lideri politici care ar fi trebuit sa fie eliminati din viata publica. Acesta a relatat si momentul in care s-a intalnit cu Kovesi pe holurile DNA, cand era dus la audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iasului, a declarat joi corespondentului MEDIAFAX, faptul ca a existat o lista cu 15 lideri politici care au fost "vanati" de catre serviciile secrete si DNA, cu scopul de a fi eliminati din viata publica, deoarece "deranjau".
"Au existat vreo sapte persoane care voiau sa imi faca dosare penale. Voiau sa imi faca dosare penale la infinit! Nu stiu daca a fost vorba despre colegi de-ai mei. Este vorba despre un sistem creat de pe timpul lui Traian Basescu si care, dupa aceea, a functionat la fel de agresiv, poate mai agresiv decat pe timpul lui Traian Basescu. A fost vorba despre o epurare politica, pentru ca anumiti oameni ce aveau niste functii deranjau, probabil, si pe cei care conduceau partidele lor, dar si pe ceilalti care sunt in sistem si doreau sa schimbe anumite lucruri", a declarat Gheorghe Nichita.

Nichita spune ca Marian Vanghelie i-a comunicat si lui lista celor 15 lideri care ar fi trebuit arestati, dar in anul 2012.

"In 2012, Marian Vanghelie mi-a spus ca anumiti lideri politici urmeaza a fi «epurati», printre ei fiind domnul Mazare, Olguta Vasilescu, despre Bunea Stancu, despre mai multi, inclusiv despre mine. Atunci am luat-o cu titlu de inventie. Mi-am zis ca vrea Marian Vanghelie sa se dea important! Cand am vazut ce mi s-a intamplat si ca in dosarele mele sunt documente care arata foarte clar ca esti tinta si ca erai vanat! Cand esti urmarit pe siguranta nationala, inseamna ca esti un pericol major, nu?! Actele sunt la dosare, aratand ca eram urmarit in toate ipostazele de zi cu zi, si cea de familist, si cea de prieten, si cea de om politic, si de primar. Oriunde mergeam, eu eram urmarit!", a adaugat fostul edil-sef al Iasului.

Acesta a mai mentionat ca "sistemul de epurare politica" a fost creat in timp si ca unii au vrut sa il controleze.

"Din 24 decembrie 2013, eu am fost urmarit pe baza unui mandat de siguranta nationala. De ce?! Atunci, cei ce conduceau SRI erau George Maior si Coldea, nu?! Cui am facut rau?! Ce aveam eu?! Candva, voi afla si eu, poate... In momentul in care m-a incatusat doamna procuror de la DNA Bucuresti si nu ma intreba de Victor Ponta direct, puteam sa am o anumita rezerva, nu?! Dar m-a intrebat de Ponta, sa-l dau pe Ponta «in gat»! M-a intrebat de mai multa lume din PSD, de Liviu Dragnea, de Olguta Vasilescu etc. Apoi, mi s-a spus foarte clar sa dau un ministru «greu», ca noi suntem DNA central!", a mai relatat Nichita.

Acesta a mai precizat ca, in acele moment, era din arest chemat la DNA si ca trebuie sa inteleaga toata lumea ce simte un om care este arestat, desi este nevinovat.

"Mi se spunea sa recunosc si, dupa ce recunosc, sa dau denuntul si... discutam! Intrebati-o pe Kovesi daca traim intr-un stat democratic si de drept, in care aparam libertatile oamenilor. Probabil ca ea va va spune ca da! Or, ea, acum, daca ar putea, ar baga multa lume la puscarie, din pacate! Am vazut-o atunci pe Kovesi pe holurile DNA, eram cu catusele la mana, ma duceau la audieri, m-am uitat dupa ea, s-a uitat la mine, s-a oprit, s-a uitat lung la mine, ca ne stiam, am salutat-o, ea a intors capul si a plecat, probabil cu o satisfactie. Kovesi fusese invitata la Primaria Iasi ca invitata la Sarbatorile Iasului, alaturi de domnul Catalin Predoiu, cand ea era procuror general... Sunt fapte probate si veti vedea cand vor povesti si alti oameni ce au patit si ce li s-a intamplat!", a spus fostul primar al Iasului.

El a adaugat ca Parlamentul ar trebui sa fie constient de teroarea care exista in Romania astazi, la fel ca romanii care ies periodic pe strazi si protesteaza, luand apararea DNA si a serviciilor secrete.

"Cei care sunt cu hastag rezist trebuie sa se gandeasca la teroarea existenta azi in Romania si sa nu mai sustina interesele multinationalelor, sa se gandeasca de ce au primit burse prin Soros! Tara asta este si a lor, au si ei copii si ca vor sa traiasca intr-un stat democratic, nu intr-o «colonie»! Sa se gandeasca la faptul ca anumite institutii ale statului nu au voie sa aiba puterea absoluta, precum SRI, SIE sau DNA. Ele trebuie controlate prin Parlament, iar presedintele Romaniei ar trebui sa fie in primul rand un bun patriot si un bun roman, nu doar sa se apere pe el si dosarele pe care le are! Ma refer la doi presedinti: cel care a creat sistemul si cel care il mosteneste astazi", a mai declarat fostul lider din cadrul PSD.

Acesta a mai spus ca el crede in Dumnezeu si ca, in timp, toate lucrurile vor iesi la iveala, desi sunt unele destine distruse de catre "sistem".

"In afara de Marian Vanghelie, cea care a iesit la televiziunea nationala si a vorbit despre aceasta lista acum aproape doi ani a fost doamna Mungiu-Pippidi, care a spus ca ONG-urile au facut o trecere in revista a liderilor politici indezirabili din Romania, lista care, mai apoi, a fost practic material de lucru pentru SRI si DNA. In acele simpozioane pe care le organizau ei, au explicat ca «trebuie sa purificam societatea romaneasca» si ca trebuie «sa scoatem aceste persoane indezirabile din administratia publica locala si din partide». «Jihadul» a inceput in 2013, cand a fost facut un program de catre americani si SRI, dar si altii, erau multi implicati in chestiunea asta! Au inceput cu lista si au inceput sa ne caute. E simplu: urmaresti omul toata ziua, pana gasesti ceva, vezi care sunt prietenii omului, ce slabiciuni are, cum poti sa ii bagi prietenii ca denuntatori... Asa proceda si Stalin, asa faceau si comunistii in anii '50!", a incheiat Gheorghe Nichita.

Lia Olguta Vasilescu: Vanghelie mi-a spus ca am intrat pe o lista si ca o sa se inceapa sa mi se faca dosar

Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca fostul social-democrat Marian Vanghelie a avertizat-o in 2014 ca este pe o lista a unor politicieni care vor avea dosar, ministrul Muncii precizand ca la scurt timp au inceput cercetarile in dosarul in care este acuzata de coruptie.

"Pot sa confirm ca Marian Vanghelie m-a sunat in 2014, dupa ce eu facusem o declaratie in spatiul public si luasem apararea unei persoane condamnate pe nedrept. Mi-a spus ca de ce nu-ti vezi tu de treaba ta, la Craiova, pentru ca, uite, ai intrat pe o lista si o sa inceapa sa-ti fabrice un dosar. Acum, daca dau timpul inapoi, constat ca intr-adevar atunci a inceput dosarul meu pe care il stie toata lumea. La nici o luna a inceput deja sa fabrice acest dosar. Nu l-am intrebat atunci de unde are informatia, dar s-a dovedit a fi foarte real", a declarat, la Antena 3, ministrul Muncii.

"A fost o discutie, la un moment dat, in partid, ca Victor Ponta se pregateste sa devina presedinte, Maior premier iar Oprea sa ajunga la SRI, mi s-a parut hilar la momentul respectiv, am spus ca nu va accepta niciodata PSD sa vina Maior in fruntea guvernului, dar aceasta informatie a circulat foarte mult. Cred ca multi dintre liderii partidului nu au mai tras cu toata forta sa ajunga Ponta presedinte", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Precizarile vin in contextul in care Marian Vanghelie, fost lider in PSD, a declarat ca fostul premier Victor Ponta, Ilie Sarbu si fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atat pentru Ponta, cat pentru sistem.

Buzatu (PSD), despre dezvaluirile lui Vanghelie: Sunt grave. Ma intreb de ce nu a spus atunci

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera ca nimeni nu poate avea un etalon ori o masura a adevarului celor spuse de Marian Vanghelie, fiind de parere ca afirmatiile acestuia trebuie verificate, data fiind gravitatea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, cum comenteaza afirmatiile lui Marian Vanghelie despre oamenii din PSD care ar fi trebuit arestati, Dumitru Buzatu a spus ca aceste dezvaluiri ar fi trebuit facute publice in momentul in care s-au intamplat faptele.

„Eu am o singura nedumerire in momentul de fata legata de astfel de declaratii si anume faptul ca, daca oamenii acestia au stiut lucrurile respective, aveau relevanta publica si atunci. Ma intreb de ce nu au facut acest lucru atunci, pentru ca daca spusele lor sunt adevarate, sau partial adevarate, poate multe aspecte ar fi putut fi evitate. Nu exista un criteriu de selectie si, in momentul de fata, la multimea de informatii care au invadat spatiul public, cred ca nimeni nu poate avea un etalon, o masura a adevarului celor spuse. Data fiind gravitatea unor afirmatii, ele trebuie verificate”, a spus Buzatu. 

Lider PSD Cluj: Ponta a fost in PSD un cal troian manevrat de Basescu si Udrea

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, considera ca Victor Ponta a fost in PSD un cal troian manevrat de Traian Basescu, Elena Udrea si de alti oameni cu influenta din statul roman, comparandu-l pe fostul premier cu liderul rus interbelic, Lavrenti Beria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX cum comenteaza declaratiile lui Marian Vanghelie, Horia Nasra, fost membru in comisia de control a SRI, a spus ca Victor Ponta si-a vazut doar propriul interes si a facut tot ce a putut sa anihileze liderii PSD din teritoriu.

„Din tot ce s-a discutat in spatiul public in ultimul an, declaratiile lui Vanghelie vin ca o completare la un tablou care spune ca Victor Ponta a fost in PSD un cal troian manevrat de Traian Basescu, Elena Udrea si de alti oameni cu influenta din statul roman. In multe dintre situatii chiar Ponta si-a devoalat intentiile, cand a spus ca era sef de campanie al lui Mircea Geoana si a votat cu Crin Antonescu la presedintie. Este clar ca timp de multi ani si-a vazut propriul interes sau al unui grup restrans de oameni si a facut tot ce a putut sa anihileze liderii PSD din teritoriu”, a spus Nasra.

Acesta nu crede ca Romania a avut un personaj politic mai mic de la Revolutie incoace decat Ponta.

„Dottore Victor Viorel Ponta a fost pentru PSD cum a fost Beria pentru societatea rusa din perioada interbelica”, a conchis liderul PSD Cluj.

Marian Vanghelie, fost lider in PSD, a declarat ca fostul premier Victor Ponta, Ilie Sarbu si fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atat pentru Ponta, cat pentru sistem.

"Intrebati-o pe ministrul Olguta, mi-a spus acum cateva luni: de unde ai stiut ca dosarul era inceput cand mi-ai spus tu? I-am spus primarului Nichita. Victor Ponta, Ilie Sarbu si George Maior au negociat lista care trebuiau facute arestarile. S-au negociat, adica oamenii din partid incomozi si cei din sistem care au vrut sa scape de ei. Stiam de aceasta lista, am discutat cu multi. Nichita, Olguta, Duicu, Nicolescu de la Arges, era o lista de 15 persoane. Unele incomode si altele cred ca unele veneau de la Ponta, altele din partea sistemului care voia sa scoata o serie de lideri din viata politica", a declarat Marisan Vanghelie, la Antena 3.

Acesta mai spune ca "Ilie Sarbu participa la aceasta mizerie pentru un singur lucru, pentru ca Victor nu intelegea si nu simte partidul, era nevoie de el sa isi spuna parerea".

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu