Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 31    0

Cum faci ciorbita de zarzavat la fel de satioasa ca o mancare cu carne. Ce folosesc gospodinele

ciorba

Pentru ca tot suntem in post si ideile de gatit s-ar putea sa se imputineze, o ciorba de legume fara carne poate fi salvatoare. Pentru cei care doresc sa tina postul, ciorba de zarzavat este mereu o alegere buna si satioasa.


Desi amatorii de mancare cu multa carne ar putea spune ca ciorba de zarzavat nu ar putea oferi acelasi nivel de satietate, aceasta reteta i-ar putea contrazice. „Prima data cand am facut ciorba dupa aceasta reteta, am impresionat-o pe propria mama. Am invitat-o la noi si dupa ce a mancat, m-a interbat de ce nu i-am pus si carne in farfurie. Cand i-am spus ca ciorba mea nu are carne, i-a venit greu sa creada, pentru ca era foarte gustoasa“, spune Emilia, o baimareanca de 48 de ani. „Cand eram acasa, la tara, mergeam cu mama (care era bucatareasa) la diferite evenimente in sat si o ajutam la gatit. In post, aceasta ciorba era preferata“, mai spune ea. Emilia a fost de acord sa ne spuna reteta ciorbei de zarzavat care poate concura cu orice fel de mancare considerat mult mai consistent. 

Avem nevoie de: O ceapa marisoara 
1-2 morcovi 
½ telina 
1 ardei gras (sau kapia) 
2-3 cartofi 
1-2 rosii 
Cateva linguri de ulei

Dupa gust (si ce mai avem prin camara), putem completa cu diferite zarzavaturi, sau chiar varza murata, taiata fidelute subtiri, ori se poate adauga zeama de lamaie sau bors. De asemenea, verdeata, condimente, se adauga dupa gust si preferinta. 

Pentru preparare, ceapa se taie cubulete marunte si se pune la calit in putin ulei. Se adauga morcovul, ardeiul si telina, de asemenea, taiate marunt. Se poate adauga putina apa si se lasa sub capac, pana se calesc suficient. Se amesteca din cand in cand.

Apoi se adauga aproximativ doi litri de apa (sau chiar mai bine) si se lasa la fiert. Cand da in clocot, se adauga sare, piper etc, dupa gust si se pun cartofii, taiati marunt. Acum, se mai pot adauga si alte legume, conopida, brocoli ori fasole verde, dupa preferinta. Dupa ce s-au fiert, se poate adauga rosia zdrobita si curatata de pielita. Se mai poate adauga zeama de lamaie sau bors, se potriveste gustul si, dupa cateva clocote, se poate opri focul. Verdeata taiata marunt (patrunjel, leustean etc.) se adauga la final si se lasa sub capac. 

Pont: Putin busuioc adaugat acum, la final, va da ciorbei un gust nemaipomenit. sursa: Adevarul.ro
 

Citeste si...

12 Martie 2018
 978    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu