News Flash:

Cum sa-ti cureti picioarele de celulele moarte si de microbi

12 Martie 2018
975 Vizualizari | 0 Comentarii
Openville Timisoara

Picioarele te dor, te mananca, miros urat sau prezinta piele deshidratata? Urmatorul remediu naturist simplu te poate ajuta sa indepartezi celulele moarte ale pielii, sa ucizi microbii si sa iti mentii picioarele frumoase si sanatoase.
 

Picioarele tale au rolul de a-ti sustine corpul. Insa, desi reprezinta o componenta atat de importanta, multi dintre noi avem tendinta sa le neglijam.
Picioarele sunt expuse constant podelelor, sosetelor si incaltarilor, precum si efectelor climatice. Din acest motiv, ele sunt vulnerabile unor probleme ca deshidratarea pielii, infectiile fungice si nu numai.
Cel mai grav aspect al problemelor care afecteaza picioarele este ca, pe zi ce trece, tind sa devina mai pronuntate. Acestea pot cauza durere, inasprirea si craparea pielii si alte simptome incomode.
Din fericire, nu este nevoie sa apelam la tratamente scumpe pentru a ne vindeca picioarele. Exista numeroase ingrediente 100% naturale care ne ajuta sa mentinem sanatatea acestora, fara a fi nevoie sa cheltuim multi bani.

In articolul de azi te invitam sa descoperi un truc simplu care te poate ajuta sa iti mentii picioarele in stare optima. Pe langa faptul ca elimina microbii, urmatorul remediu face pielea mai neteda si reduce aspectul calusurilor.

Un remediu care te ajuta sa iti cureti picioarele de microbi si celule moarte 
Industria cosmetica ne pune la dispozitie numeroase produse pentru ingrijirea picioarelor. In general, acestea actioneaza asupra pielii, tratand infectiile cauzate de mucegai si bacterii. Insa numeroase ingrediente naturiste ne ofera un efect similar. Mai mult, cu ajutor lor putem sa evitam chimicalele.
Dintre produsele naturale utile pentru ingrijirea picioarelor, otetul de mere iese in evidenta. Acesta este prezent in multe locuinte si este utilizat atat in bucatarie, cat si in scop medicinal.
Otetul de mere este preparat prin fermentarea sucului natural de mere. Acest remediu natural are proprietati antiseptice, antiinflamatoare si antifungice. Poti profita de aceste proprietati indiferent daca incluzi otetul de mere intr-un tratament topic sau intern.
 
Timp de mai multe decenii, otetul de mere a fost un aliat natural in ceea ce priveste ingrijirea picioarelor si a unghiilor. Acest fapt se datoreaza efectului dezinfectant al otetului de mere, precum si abilitatii sale de a elimina celulele moarte ale pielii.
Anumite persoane prefera otetul alb, insa s-a demonstrat ca si otetul de mere ofera beneficii semnificative. De pilda, aplicarea acestui produs poate combate infectiile fungice, reducand uscarea pielii si senzatia de mancarime cauzata de infectii.
Mai mult, otetul de mere este un relaxant natural. Acest produs reduce tensiunea cauzata de purtarea pantofilor cu toc inalt sau de zilele lungi la serviciu. Otetul de mere este un emolient natural, care reduce prezenta celulelor moarte ale pielii, a calusurilor si a altor imperfectiuni care altereaza aspectul picioarelor.
De asemenea, datorita caracterului sau acid, acest lichid poate neutraliza mirosurile neplacute. Din acest motiv, otetul de mare este foarte util persoanelor ale caror picioare miros urat sau transpira in exces.
In plus, otetul de mere prezinta un continut semnificativ de acid acetic. Datorita acestui component, el actioneaza ca un remediu naturist impotriva ridurilor si a pielii crapate si accelereaza vindecarea leziunilor mici. Nu in ultimul rand, cel mai mare avantaj oferit de otetul de mere este faptul a poate hidrata picioarele.


Cum sa utilizezi otetul de mere pentru a-ti ingriji picioarele
 
Avem la dispozitie numeroase moduri de a profita de proprietatile incredibile ale otetului de mere, inclusiv in ceea ce priveste ingrijirea picioarelor.
In primul rand, nu aplica acest produs direct pe piele. Anumiti compusi din componenta sa pot fi foarte agresivi. Pentru cele mai bune rezultate posibile, dilueaza otetul de mere in apa.
Cel mai usor mod de a utiliza otetul de mere este sa il incluzi intr-o baie pentru picioare de 20 de minute. Poti completa acest tratament cu saruri de baie si uleiuri esentiale.

Ingrediente:
½ cana de otet de mere
2 l de apa calduta
10 picaturi de ulei esential (orice sortiment doresti)
1 lingura de bicarbonat de sodiu (ingredient optional)

Instructiuni:
Incalzeste apa pana atinge o temperatura suportabila, apoi adauga otetul de mere.
Toarna mixtura intr-un lighean de baie mic. Adauga picaturile de ulei esential.
Asaza-te intr-un spatiu confortabil si pune-ti picioarele in lighean pentru 20-30 de minute.
Daca vrei, adauga o lingura de bicarbonat de sodiu pentru a amplifica efectul exfoliant al baii.
Repeta acest tratament in fiecare seara timp de o luna pentru a reimprospata complet aspectul picioarelor tale.

Cateva sfaturi finale
Efectele acestui remediu natural variaza de la un caz la altul deoarece ingredientele sale reactioneaza diferit in functie de tipul de piele. Nu vei obtine rezultate miraculoase peste noapte. Va trebui sa aplici tratamentul in mod consecvent pentru a observa o schimbare.
In general, otetul de mere nu produce efecte secundare. Cu toate acestea, te sfatuim sa aplici produsul pe o portiune mica de piele mai intai, pentru a te asigura ca nu iti va face rau.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005777 (s)