Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 40    0

Pelinul, planta care te poate vindeca de multe afectiuni

pelin

Atunci cand vin peste tine necazurile, obisnuiesti sa asociezi viata cu gustul amar al pelinului, ignorand efectele terapeutice ale acestuia. Desi pare o planta banala, intalnita la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtutile sale tamaduitoare, dovedindu-si eficienta in tratarea a numeroase afectiuni. 
 
Pelinul are un continut bogat de vitamine din complexul B, vitaminele C, K, calciu, sodiu, fier si alte minerale esentiale in buna functionare a organismului. In practica naturista se utilizeaza frunzele si varfurile inflorite, cand planta are un miros puternic si gust foarte amar. Pelinul intensifica efectele altor plante, de aceea, se poate folosi in combinatie cu salvie, menta, afine, usturoi.  
 
Vine de hac ranilor

Ranile, taieturile, traumele pielii, arsurile, plagile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin si a pansamentelor cu pelin proaspat, pisat.
 
Usureaza digestia
Infuzia de pelin, preparata din 25 g frunze la un litru de apa, cate o cana inainte de fiecare masa, reprezinta o modalitate eficienta de a usura procesul de digestie. 
 
Te scapa de raul de masina
Persoanele care sufera de rau de masina pot apela la beneficiile pelinului, consumand o cana de infuzie de pelin inainte de plecare. 
 
 
Combate viermii intestinali
Aceeasi infuzie este eficienta si in indepartarea viermilor, in special a oxiurilor si a limbricilor, luindu-se cate o cana, trei zile la rand, dimineata pe stomacul gol. 
 
Inlatura starile febrile
Din frunzele de pelin se prepara un vin cu efect digestiv, mai ales administrat dupa mese, preparat astfel: se lasa la macerat 10 zile, 30 g de planta la un litru de apa. In trecut, pulberea de pelin era folosia pentru inlaturarea starilor febrile, aceasta preparandu-se din uscarea frunzelor. 
Pentru ca are un gust foarte amar, pulberea se amesteca in bauturile dulci, cum ar fi ceaiurile indulcite cu miere sau compoturile. 
 
Precautii
Folosirea indelungata a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum ameteli, insomnia, varsaturi. De aceea, nu utilize acest ceai mai mult de 20-22 de zile. 
 
Atentie!
Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce sufera de infectii intestinale sau afectiuni ale sistemului nervos. Femeile care alapteaza nu au voie sa foloseasca pelinul, deoarece da un gust amar si neplacut laptelui. De asemenea, nu se recomanda femeilor gravide.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu