Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 49    0

UIMITOR! Radacina care lupta cu cancerul si mentine colonul sanatos

radacina2

Rutabaga seamana foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare si are miezul moale, de culoare portocalie. Radacina este un hibrid intre nap si o specie de varza salbatica. Prima data a fost descoperita in Suedia si din acest motiv mai este cunoscuta sub numele de “swede” – “suedez”. Contine foarte putin sodiu si este o sursa buna de vitamina C.

 

Rutabaga poate fi consumata cruda sau gatita. Trebuie sa o curatati de coaja ca pe un cartof.

 

Top patru beneficii importante

 

1. Mentine solonul sanatos

 

Pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos, ai nevoie sa cresti aportul de fibre, iar rutabaga contine 12% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

 

2. Ajuta la slabit

 

Rutabga contine toate mineralele esentiale, in special magneziu si potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului si contractiile muschilor. In plus, contine putine calorii si poate fi usor inclusa in dietele de slabire.

 

3. Combate cancerul

 

Radacina este bogata in izotiocianati, compusi care joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling.  In plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza si brocoli cunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene.

 

4. Amelioreaza astmul

 

Datorita continutului de vitamna C (53% din doza zilnica recomandata), rutabaga amelioreaza simptomele astmului. (sursa: doctorulzilei.ro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rutabaga seamana foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare si are miezul moale, de culoare portocalie. Radacina este un hibrid intre nap si o specie de varza salbatica. Prima data a fost descoperita in Suedia si din acest motiv mai este cunoscuta sub numele de “swede” – “suedez”. Contine foarte putin sodiu si este o sursa buna de vitamina C.

 

Rutabaga poate fi consumata cruda sau gatita. Trebuie sa o curatati de coaja ca pe un cartof.

 

Top patru beneficii importante

 

1. Mentine solonul sanatos

 

Pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos, ai nevoie sa cresti aportul de fibre, iar rutabaga contine 12% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

 

2. Ajuta la slabit

 

Rutabga contine toate mineralele esentiale, in special magneziu si potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului si contractiile muschilor. In plus, contine putine calorii si poate fi usor inclusa in dietele de slabire.

 

3. Combate cancerul

 

Radacina este bogata in izotiocianati, compusi care joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling.  In plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza si brocoli cunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene.

 

4. Amelioreaza astmul

 

Datorita continutului de vitamna C (53% din doza zilnica recomandata), rutabaga amelioreaza simptomele astmului. (sursa: doctorulzilei.ro)

Citeste si...

24 Decembrie 2017
 1059    0
25 Decembrie 2017
 1043    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu