Vinetele pot fi preparate în două moduri: fierte un timp îndelungat la aragaz sau coapte doar 30 de minute. Vinetele coapte au un avantaj important: acestea se prepară destul de rapid și în rezultat obțineți un fel de mâncare dietetic delicios. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu, ce cu siguranță va capta atenția tuturor chiar și la masa de sărbătoare.
INGREDIENTE
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Înfigeți vinetele de câteva ori cu o furculiță și aranjați-le pe o tavă de copt. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 de minute.
2. Tocați nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unei râșnițe de cafea.
3. Scoateți vinetele din cuptor și puneți-le într-o pungă. Lăsați-le în pungă timp de 5 minute.
4. Decojiți vinetele și tăiați-le cuburi. Tocați-le cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adăugați usturoiul curățat și amestecați până obțineți o masă omogenă.
5. Amestecați pasta obținută cu nucile tocate. Dați vinetele la frigider.
Notă: La dorință, puteți adăuga la zacusca de vinete și roșii. Preventiv, decojiți-le, tăiați-le și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați roșiile la pasta de vinete și amestecați. Astfel, veți obține un aperitiv cu un nivel caloric ridicat.