Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 45    0

ATENTIE! Putini stiu asta! Branza topita este mult mai nociva decat ai fi crezut

branza topita mare
Lactatele si branzeturile ne aduc aportul necesar de calciu, ne protejeaza dintii si ne pot chiar ajuta sa slabim.

Cu toate acestea, nutritionistii nu recomanda branzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rau decat bine.


Un astfel de exemplu este branza topita, considerata de specialisti o adevarata otrava pentru organism. Nutritionistii nu interzic branzeturile si lactatele, ba mai mult le recomanda în unele diete, pentru aportul de calciu adus si pentru faptul ca ne protejeaza pana si dantura.


Acestia atrag atentia însa asupra tipurilor de branzeturi pe care le consumam, recomandandu-ne sa ne ferim de sortimentele foarte procesate. Unul dintre sortimentele contraindicate este tocmai branza topita, pe care de cele mai multe ori o consumam la micul dejun, alaturi de un ceai sau în sandvisuri, scrie Adevarul.ro.


Branza topita, care este preferata în special de cei mici, este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un continut redus de calciu si cantitati foarte mari de sare si grasimi.

De asemenea, fiind un aliment bogat în lipide, fara fibre si sarac în glucide nu da satietate, ci stimuleaza apetitul, fiind un adevarat dusman al curelor de slabire. Numarul mare de calorii nu este de neglijat.


Branza topita se obtine prin încalzirea mai multor tipuri de resturi de branzeturi si margarina, în oale de topire, carora li se adauga saruri de topire. Tocmai aceste saruri de topire îi fac pe multi dintre nutritionisti sa includa acest aliment în categoria „junk-food", alaturi de alte „bunatati" procesate industrial.


Specialistii recomanda sa înlocuim branza topita si cremele de branza tartinabile cu urda, cas, mozzarella, ricotta, precum si cu alte tipuri degresate si nesarate.


Acestea ne pot ajuta sa ne mentinem greutatea, sa ne tinem sub control tensiunea arteriala, sa ne crestem imunitatea si sa prevenim cariile dentare.

Citeste si...

18 Septembrie 2017
 1887    0
17 Septembrie 2017
 1211    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu