Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 50    0

Ce probleme cauzeaza privitul la televizor

televizor2
Orele indelungi petrecute in fata televizorului nu provoaca doar deficiente de vedere, ci si boli neurologice.

Una dintre ele este asemanatoare autismului si este intalnita in special la copiii care sunt lasati sa priveasca prea mult timp la televizor. Este vorba despre copiii "autizati" de mediul in care stau.


Statisticile arata ca, in medie, copiii cu varsta intre 2 si 5 ani petrec saptamanal 32 de ore in fata televizorului sau in fata unui monitor, in timp ce se joaca jocuri video.


Copiii intre 6 si 11 ani petrec aproximativ 28 de ore pe saptamana in acelasi mod.


Sapte din 10 copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani au un televizor in camera, acestia petrecand, in medie, cu 1,5 ore mai mult pe zi la televizor decat cei care nu il au in dormitor.

Cum te poti imbolnavi doar uitandu-te la televizor 


Aceleasi studii, citate de appliedneurotec.com, arata ca, in majoritatea cazurilor, copiilor nu li se impun reguli cu privire la vizionarea programelor TV si a timpului petrecut in fata micului ecran.


Problema si mai mare vine, spun psihologii si psihiatrii, atunci cand parintii ii incurajeaza pe copii sa se uite la televizor.


Din lipsa de timp si pentru ca cei mici sunt mai cuminti atunci cand sunt concentrati asupra programelor TV, parintii aleg sa ii lase in fata televizorului si sa isi vada de treburile presante.


Rezultatul: numarul copiilor care sufera de cefalee psihogena, de anxietate si de un anumit tip de instrainare este in crestere.


Academia Americana de Pediatrie a lansat recent semnale de alarma cu privire la impactul major pe care il poate avea consumul prea mare de TV asupra creierului copilului. Neuropsihologii numesc autism light „boala" privitului la televizor.


sursa:sfatulmedicului.ro

Citeste si...

3 Iunie 2017
 25260    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu