Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 31    0

Diferenta nutritionala intre oul alb si cel cu coaja maro

ou
Exista o diferenta intre ouale albe si cele cu coaja bruna: valoarea nutritionala. Oul alb are mai multi acizi grasi decat cel brun. Asadar ouale albe au o cantitate mai mare de grasime, dar asta nu este neaparat rau, sustin medicii. Cum sa le mancam pentru a beneficia de toate elementele nutritive? Proteina perfecta din ou, albusul, poate fi absorbita doar daca e perfect coagulata. In schimb, spune nutritionistul Mihaela Bilic, galbenusul e bine sa fie moale.

Cu ce putem asocia ouale

Pe de alta parte, galbenusul moale nu se consuma cu paine sau cu alt fainos - spre exemplu mamaliga. Nutrientii nu pot fi absorbiti. Asadar, cea mai buna combinatie este ou cu legume, verdeturi alaturi.

In cazul copiilor mici, regula e simpla. Carnea, ouale si branzeturile contin toti cei opt amino-acizi esentiali, indispensabili vietii. Pentru un organism tanar nu se recomanda dublarea lor. De exemplu, nu puneti in aceeasi farfurie carne cu branza sau branza cu oua, de exemplu. Ori, cea mai toxica varianta - carne cu branza si cu ou.

Citeste si...

16 Aprilie 2017
 955    0
13 Aprilie 2017
 3222    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu