Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 14 ore
 41    0

Florin Iordache, ministrul Justitiei, mesaj pentru protestatari

florin iordache2

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, le recomanda manifestantilor sa "citeasca cu atentie si responsabilitate" prevederile ordonantei privind modificarea Codurilor penale, precizand ca "nimic nu este secret, ilegal sau imoral".

"Oamenii au iesit in strada, indignati de Ordonanta de urgenta a Guvernului, folosind argumente preluate de pe retelele sociale. Doar ca nu e nimic secret, ilegal sau imoral in caracterul acestei ordonante. Si voi explica acest fapt cu contra-argumente la ”argumentele” vehiculate pe retelele sociale. Ii indemn pe toti cei care si-au strigat in strada nemultumirile sa citeasca cu atentie si responsabilitate, cu ochii lor si nu ”prin ochii altora”, atat textul ordonantei de urgenta, cat si explicatiile mele", scrie ministrul Justitiei, Florin Iordache, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul transmite ca afirmatia careia nu s-au mai operat modificari la Codurile penale prin ordonanta de urgenta este falsa.

"Modificari la Codul penal si Codul de procedura penala nu se fac prin ordonanta de urgenta. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificari in ambele Coduri, multe dintre ele fiind considerate la limita constitutionalitatii de catre Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania. PSD nu a creat niciun fel de precedent si nici nu a facut ceva nemaivazut. 2. S-a dezincriminat abuzul in serviciu. FALS! Textul art. 297 din Codul penal a fost declarat neconstitutional si era ambiguu, de aceea trebuia modificatT, potrivit sursei citate.

Citeste si...

1 Februarie 2017
 1296    0
1 Februarie 2017
 1041    0
1 Februarie 2017
 1512    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu