News Flash:

Tariceanu cheama CSM si Parchetul General la dezbateri pe tema gratierii si Codurile Penale

1 Februarie 2017
913 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat miercuri ca va invita la consultari pe tema gratierii si modificarilor aduse Codurilor Penale pe presedintele CSM si pe procurorul general, aratand insa ca magistratii trebuie doar sa puna in aplicare ceea ce decide Legislativul.
"Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbaterela care voi invita presedintele CSM, voi invita din partea Parchetului General pe procurorul general. Voi invita asociatiile profesionale ale magistratilor, pentru ca eu cred ca asemenea acte trebuiesc dezbatute cu cei care sunt parte a puterii judecatoresti. Vreau sa ascult punctul lor de vedere, vreau sa fac ceva ce guvernul anterior nu a facut", a spus Tariceanu.
Calin Popescu Tariceanu a vorbit si despre separatia puterilor in stat.
"Trebuie sa respectam principiul separatiei puterilor in stat si in virtutea acestui principiu sunt dispus sa ascult punctele de vedere, dar pana la urma, corpul legiuitor este suveran in adoptarea legislatiei, iar judecatorii si procurorii trebuie sa puna in aplicare legea pe care legiuitorul a deci-o, ca sa stim foarte bine care sunt rolurile noastre in societate", a declarat presedintele Senatului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005407 (s)