Trebuie sa stii neaparat asta: Iata care sunt alimentele care AFECTEAZA cel mai mult FICATUL. Cum sa curatam ficatul de toxine
Prajelile si alcoolul contribuie substantial la imbolnavirea ficatului si slabirea acestuia. Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav.
- Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult mai restrict decat regimul alimentar in hepatita cronica.
- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesita regim alimentar suplimentar, deosebit,
Pentru prevenirea bolilor de ficat, in primul rand trebuie sa avem:
o alimentatie bogata in glucide (dulciuri, fainoase);
un consum moderat de grasimi, in special animale;
proteine in cantitate normala;
consum limitat de sare;
Alimentele permise:
Ciorbe si supe din carne de pui sau de vita,
Cartofi piure, copti in ulei sau in unt,
Carne fripta: pui, vita, iepure de casa, curcan,
Mezeluri: sunca de Praga, parizier slab condimentat,
Paste fainoase de orice fel,
Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,
Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, etc.
Citeste si...
Comentarii
+ Adauga Comentariu