News Flash:

Trucul pe care toate gospodinele trebuie sa-l stie: Cum sa prepari cele mai pufoase si gustoase gogosi

30 Ianuarie 2017
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
gogosi pufoase
Un desert clasic, delicios si extrem de simplu de preparat! Gogosile perfecte sunt moi, pufoase si fragede.
Ingrediente:
500 g faina
3 oua mari
3 linguri zahar
2 linguri unt
1 lingura drojdie
sare dupa gust
lapte cat cuprinde
100 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilat
coaja de lamaie
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut (nu fierbinte!), drojdia, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se amesteca usor si se lasa la cald, sa creasca.
Faina se pune intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc se face o gropita. In mijloc de toarna maiaua, se amesteca usor cu degetele, apoi se adauga restul ingredientelor. 
Se amesteca bine, pana se incorporeaza tot oul si se desfac toate cocoloasele.
Coca se lasa la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
Dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei cani se decupeaza din foaie bucati rotunde. Gogosile se lasa inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.
Intre timp se incinge uleiul. Gogosile se prajesc pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.
Racite, gogosile se tavalesc prin amestecul de zahar pudra vanilat.

faina zahar unt drojdie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005770 (s)