Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

SCANDALOS! Elevii stau in clase infofoliti cu paltoane, intr-o scoala reabilitata cu bani de la Banca Mondiala!

frig la clasa

Cei aproximativ 1.100 de elevi ai Colegiului National 'Elena Ghiba Birta' din municipiul Arad "dardaie de frig" in clase, in pofida faptului ca cladirea scolii a fost reabilitata in anul 2005 cu bani de la Banca Mondiala. 

Situatia a fost sesizata conducerii scolii de catre parintii elevilor, nemultumiti de faptul ca tinerii sunt nevoiti sa stea in clase imbracati in paltoane. 

"Problema ne este cunoscuta si am incercat sa o rezolvam. In primul rand, am solicitat conducerii celor de la CET Arad, furnizorul de agent termic, sa trimita o echipa de specialisti, care sa verifice functionarea instalatiei de incalzire a scolii. La final, acestia ne-au spus ca instalatia functioneaza la parametrii normali, insa au constatat ca sunt foarte mari pierderi de caldura pe la ferestrele din lemn ale cladirii, care s-au deformat, nu se mai inchid cum trebuie si ar trebui inlocuite. Iar pe de alta parte, imobilul care este foarte vechi (cladirea a fost construita in anul 1880. n.red.) nu este izolat corespunzator, in ciuda faptului ca a fost reabilitat, in anul 2005, cu bani de la Banca Mondiala", a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. Eugenia Grosan, directorul scolii. 

Potrivit acesteia, situatia a fost semnalata Inspectoratului Scolar Judetean, precum si Primariei municipiului Arad, care a demarat deja demersurile pentru rezolvarea ei. A fost intocmit studiul de fezabilitate, iar in cursul acestui an urmeaza sa se realizeze proiectul tehnic. 

Conform unor estimari preliminare, valoarea totala a lucrarilor s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de de euro, insa la aceasta data nu se stie din ce surse vor fi finantate lucrarile. 

"Cladirea colegiului va fi dotata inclusiv cu o centrala termica proprie pentru producere agentului termic si a apei calde, ceea ce va permite sa se renunte la sistemul centralizat de termoficare la care scoala este racordata in prezent", a adaugat Eugenia Grosan. AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu