Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 42    0

Multe gospodine fac aceasta greseala cand prajesc un ou! Trebuie sa stii acest truc

ochi
Ouale prajite sunt baza unui mic dejun hranitor si rapid. Merg puse peste spanac, peste pizza, sau in sanvisuri (rezultatul este un croque madame delicios). Daca vrei sa-ti iasa de fiecare data niste oua ochiuri impecabile, evita sa faci urmatoarele greseli.
Pentru inceput, sparge cu grija ouale. Sunt delicate si trebuie sa ai grija sa nu scapi si bucati de coaja.
Urmatoarea provocare: sa nu spargi galbenusul. Ca sa eviti asta, iti spunem un truc: nu “scapa” ouale in tigaie de la o distanta prea mare.
Nu le gati la o temperatura prea mare. Daca ouale incep sa faca o crusta maronie, inseamna ca focul e prea tare. Vei obtine oua arse la baza si crude deasupra.
Folosesti tigaia nepotrivita. Ca sa-ti iasa perfect, ochiurile trebuie facute intr-o tigaie non-aderenta. Foloseste putin unt sau ulei de masline.
Nu le gati prea tare. Ouale ochi trebuie gatite doar pe o parte, iar galbenusul tebuie sa ramana lichid. Daca oul tau arata ca cel de mai jos, nu e bine :)

Citeste si...

8 Ianuarie 2017
 1508    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu