Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 25    0

Avertismentul Bancii Mondiale inainte de alegerile parlamentare din Romania

buget
ALEGERI PARLAMENTARE 2016Banca Mondiala avertizeaza ca alegerile care vor avea loc in luna decembrie, in Romania, sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare si a incetinirii implementarii reformelor structurale.

Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, scrie Mediafax.

In „Raportul economic pentru regiunea Europa si Asia Centrala(ECA): Polarizare si Populism” lansat miercuri de Banca Mondiala, se arata ca Romania trebuie sa implementeze reformele structurale, care vor sprijini imbunatatirea capacitatii de productie, inculzand masurile de combatere a coruptiei, de consolidare a administratiei publice si a intreprinderilor de stat. De asemenea, sunt necesare eforturi pentru a genera crearea de locuri de munca, tinand cont ca rata somajului ramane ridicata atat in randul tinerilor cat si a celor cu o calificare de munca slaba.

„Romania are o economie destul de stabila si inregistreaza crestere economica. Prioritatea este implementarea reformelor structurale, cu accent pe politicile de competitivitate”, a declarat miercuri Hans Timmer, economistul sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, cu ocazia prezentarii acestui raport la Bucuresti.

Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, de la stimularea consumului la sustinerea unei cresteri sustenabile. 

Citeste si...

25 Noiembrie 2016
 1051    0
24 Noiembrie 2016
 1109    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu