Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

Cand vor incepe lucrarile de largire a pasajului Popa Sapca din Timisoara

popa sapca
Pe strada Popa Sapca a fost deschis deja santierul, care a fost inceput cu taierea copacilor. Proiectul spune ca pe strada care va avea patru benzi vor fi in jur de 100 de copaci, potrivit oficialilor firmei Sylc Con Trans. A fost instaurat sens unic de circulatie inspre intersectia cu strada Demetriade, pentru ca muncitorii contractati de primarie sa poata taia arborii fara sa puna in pericol circulatia.
Daca la Pasajul Jiul se stie deja care sunt pasii lucrarilor, in ceea ce priveste proiectul de extindere a Pasajului Popa Sapca, a strazii cu acelasi nume si a Bd. Antenei nu a fost stabilit nimic. Se asteapta inca dupa avizele de la CFR, fara de care interventiile la trecerea pe sub calea ferata nu pot incepe.
„Nu ne putem pronunta inca, avizul nu a venit, este posibil ca interventia la pasajul propriu-zis sa nu se faca decat in primavara, pana atunci sa lucram doar la largirea strazii Popa Sapca, la largirea Bd. Antenei, la sensul giratoriu pe care il amenajam acolo. Sunt lucrari mari, nu este o simpla largire a strazilor, e nevoie de lucrari la retele in subteran, trebuie facut sistemul nou de preluare a apei pluviale, sunt lucrari serioase care pot fi facute in acest rastimp. Oricum, vom avea grija sa nu fie inchise simultan, niciodata, si Popa Sapca, si Jiul. Lucrarile efective pentru largirea pasajului pot incepe categoric in primavara”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.
Pana una alta, muncitorii firmei constructoare lucreaza deja pe strada Popa Sapca si pe Bd. Antenei. Pe Popa Sapca se va sapa efectiv in aceasta luna, iar pana la inceperea lucrarilor la pasaj, strada ar trebui sa aiba deja patru benzi.
„Cel mai probabil, lucrarile la pasaj vor incepe efectiv la primavara. Nu am stabilit exact, asteptam avizele de la CFR. Ceea ce se va putea face anul acesta, fara inchiderea traficului, se va face. Este foarte improbabil sa incepem anul acesta la pasaj. Termenul este de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, pentru tot proiectul. Se va incepe probabil de saptamana viitoare, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii, la largirea drumului pe Popa Sapca. Deocamdata, la pasaj este neclar”, a explicat, pentru tion.ro, Bogdan Faur, administratorul firmei Sylc Con Trans.
Proiectul de reamenajare a pasajului prevede largirea la patru benzi a strazii Popa Sapca si a Bd. Antenei. La finalul lucrarilor ar trebui sa avem cate doua benzi pe sens, trotuare si piste de biciclete noi. In prezent, latimea pasajului este de 8,5 metri, cu doua benzi de circulatie, iar dupa interventii vor fi patru benzi, cu o latime de 23 de metri. Se vor face si trotuare si piste pentru biciclete, pe ambele sensuri.
Latimea carosabilului pe strada Popa Sapca va avea 14 metri, tot acolo urmand sa fie amenajate si 47 de locuri de parcare, in spatiile existente intre copaci si stalpi. Va fi amenajata si intersectia strazii Aristide Demetriade cu Popa Sapca si Bd. Antenei. Latimea strazii Demetriade nu se modifica, insa in intersectie va fi amenajata o a treia banda de circulatie, pentru viraj la stanga, scrie tion.ro.
Bd. Antenei, cuprins intre str. Aristide Demetriade si sensul giratoriu intre Calea Sever Bocu si Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu, va avea tot patru benzi de circulatie. Proiectul prevede si asigurarea legaturii Bd. Antenei cu Inelul II, printr-un sens giratoriu reamenajat. Se vor amenaja si aici trotuare si piste pentru biciclisti.
Lucrarile costa 24 de milioane de lei, fara TVA, adica putin peste 6,4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitatia a fost castigata de asocierea de firme SC Sylc Con Trans SRL – lider, cu SC Tableros Y Puentes SA si SC Petrucco SA, santierul fiind programat sa dureze 18 luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor.

Citeste si...

8 August 2016
 1078    0
5 August 2016
 1206    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu