Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 42    0

Beneficiile uimitoare ale consumului de ceapa

ceapa la gat
Ceapa, care face parte alaturi de usturoi din familia Allium, este bogata in sulf, responsabil pentru mirosul intepator, dar are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Beneficii cardiovasculare

Specialistii au demonstrat ca substantele sulfurice regasite in ceapa au proprietati anticoagulante si previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange, imbunatatind functionarea membranei celulare a globulelor rosii.

Printre beneficiile consumului de ceapa se numara si prevenirea infarctului, datorita continutului foarte mare de flavonoide.

Beneficii pentru oase si tesuturile conective

Studiile au aratat ca includerea cepei in dieta de zi cu zi creste densitatea oaselor si poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii osoase. S-a demonstrat de asemenea ca femeile care au trecut de varsta menopauzei au un risc mai mic de fractura de sold daca includ ceapa in dieta zilnica. Densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau ceapa zilnic, era mult mai buna decat in cazul celor care consumau ceapa doar o data pe luna sau mai rar.

Ceapa contribuie substantial la sanatatea tesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

 

Citeste si...

22 Ianuarie 2016
 14351    0
21 Ianuarie 2016
 1376    0
21 Ianuarie 2016
 2110    1
19 Ianuarie 2016
 1796    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu