Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 23    0

RIDICHEA NEAGRA face minuni pentru organism

ridiche neagra2
Ridichea neagra (Raphanus Sativus Niger) este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri in medicina naturista, atribuindu-i-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare si raceli. Ea poate fi introdusa in diverse salate si mancaruri, insa trebuie curatata si decojita.

Ridichea neagra, originara din Asia, e inrudita cu broccoli si varza. Dintre beneficiile sale enumeram:

1. Este un tonic puternic pentru vezica biliara, deoarece regleaza secretiile acesteia si poate preveni formarea pietrelor. Dar daca ai deja pietre la vezica biliara, va trebui sa consulti medicul inainte de a introduce ridichea neagra in dieta.

2. Detoxifiaza ficatul si imbunatateste functiile hepatice. Extractul de ridiche neagra stimuleaza productia de enzime care detoxifiaza ficatul si protejeaza impotriva cancerului.

3. Te ajuta sa scapi de tusea seaca si bronsita. De asemenea, datorita puternicelor proprietati antimicrobiene si antibacteriene, intareste sistemul imunitar.

4. Poate fi de folos celor care sufera de sinuzita deoarece descongestioneaza nasul si stimuleaza productia de mucus. Te poate ajuta sa treci mai repede peste o raceala, fiindca aduce organismului un aport considerabl de vitamina C.

5. Regleaza tensiunea arteriala. Ridichea neagra contine potasiu, mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. 

6. Te ajuta sa ai o digestie sanatoasa, fiind un aliment bogat in fibre. 

7. Iti suprima pofta de mancare si reduce pofta de dulce, astfel, ridichea neagra este ideala celor care vor sa piarda din greutate. 

8. Aplicat local, sucul ridichii negre poate diminua roseata si inflamatia asociata cu acneea. O poti include in masti sau tratamente locale pentru a trata cosurile. 

Atentie insa, daca suferi de probleme la vezica biliara sau la ficat, va trebui sa consulti medicul inainte de a introduce acest aliment in dieta! De asemenea, anumiti compusi din ridichea neagra pot declansa reactii alergice, dar acestea sunt foarte rare.

Citeste mai multe pe ziarulring.ro

 

Citeste si...

21 Noiembrie 2015
 18033    1
19 Noiembrie 2015
 1427    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu