Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 15 ore
 37    0

Timisorenii protesteaza din nou impotriva Chevron

Compania americană Chevron, unul dintre cei mai mari exploatatori de gaze din lume, care ÅŸi-a extins afacerile ÅŸi în Romania, a primit o lovitură neaÅŸteptată la TimiÅŸoara. Eternii protestatari împotriva controvesratului proiect de la RoÅŸia Montană au dat un nou recital duminică după-masă în PiaÅ£a Victoriei.
Sub 20 de protestatari, de această dată, au scandat şi au cantat o colină anti compania Chevron şi Guvernul Ponta.
„Deschide uÅŸa romane/ Chevron a venit la tine/ Chevron ÅŸi RMGC/ Să polueze apele”, este una dintre strofele inedite ale colindei cantate duminică de o mană de oameni în PiaÅ£a Victoriei din TimiÅŸoara.
Protestarii s-au pimbat vreme de zeci de minute prin centrul capitalei Banatului, în ceea ce a reprezentat ultimul protest al anului împotriva expoatării cu ceanuri ÅŸi a gazelor de ÅŸist. NemulÅ£umiÅ£ii au afiÅŸat mai multe pancarte cu mesaje haioase, de genul „Doamne, dă Revelion fără Ponta ÅŸi Chevron” sau „Ponta nu plagiază, el guvernează”.
„Am încercat să fim mai creativi, creativitatea întotdeauna a speriat politicienii, ÅŸi am venit cu un fel de anti-mesaj cu exemple grăitoare. Nu ÅŸtim dacă vom mai protesta aici. Sambătă s-a mers în Biled, acolo s-a pregătit o hotărare de consiliu local care interzice prospecÅ£iunile, este în termenul de contestare de către guvern, prefect, pentru că este recentă. Nu este singura, este cea mai nouă, au mai fost hotărari la MoÅŸniÅ£a, Ghiroda, BuziaÅŸ”, a spus Florin Arhire, unul dintre voluntarii Alburnus Maior, cea mai tare ascoiaÅ£ie ce luptă împortiva proiectului minier de la RoÅŸia Montană.

Citeste si...

16 Decembrie 2013
 1403    0
16 Decembrie 2013
 1427    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu