Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 28    0

GRESELI pe care le fac gospodinele cand prepara OMLETA

omletaa
Nu exista un fel anume de a face corect o omleta, insa exista multe modalitati prin care o poti ruina. Iata care sunt greselile pe care le poti face atunci cand prepari o omleta si cum sa le corectezi.

1. Nu bati bine ouale

Iei o furculita si le amesteci putin? Nu e suficient. Pentru o omleta buna, trebuie sa bati foarte bine ouale, eventual chiar sa le amesteci cu blenderul, pana obtii o pasta omogena, de un galben deschis la culoare.

2. Adaugi lapte

Daca adaugi mai mult lichid in omleta, ai toate sansele sa se lipeasca de tigaie si sa o arzi. Renunta la apa, lapte, smantana sau orice alt lichid si ramai doar la oua.

3. Folosesti o tigaie prea mare

Ouale vor forma un strat prea subtire, care se va rupe sub ingredientele cu care alegi sa-ti umpli omleta. Pentru o omleta de 1-2 persoane, foloseste o tigaie de marime medie, cu teflon.

4. Dai focul la mare

Nu faci altceva decat sao coci neuniform. Procedeaza in felul urmator: da focul la mediu, topeste untul si apoi gateste omleta incet.

5. Pui ingrediente crude in omleta

Daca ai de gand sa folosesti legume precum spanac, ciuperci, rosii sau mezeluri, gateste-le inainte sa le adaugi in omleta. In caz contrar, risti sa obtii o omleta prea apoasa, fara consistenta. (sursa: foodstory.ro)

Citeste si...

14 Septembrie 2015
 1951    0
12 Septembrie 2015
 3199    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu