News Flash:

ALERTA la Timisoara! Anuntul medicilor care da fiori!

14 Septembrie 2015
3308 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica
Cancerul este o boala care ucide anual mii de persoane, in Romania. Medicii din urbea de pe Bega spun ca numarul bolnavilor de cancer creste. Doar la Spitalul Municipal din Timisoara sunt internati la Oncologie aproximativ 2.000 de pacienti. 
La Spitalul Municipal Timisoara sunt internati la sectia de Chirurgie Oncologica aproximativ 2.000 de pacienti pe an. Timisul are peste 15.000 de persoane cu cancer in evidenta. Medicii spun ca in ultimul timp numarul oamenilor care intra in lupta cu cancerul este din ce in ce mai mare, scrie tion.ro.
„Potrivit datelor statistice pe care le avem, pe numar de internari, pe numar de operatii, se vede ca numarul bolnavilor de cancer a crescut, din pacate. Imi e greu sa va spun un numar, cu cat a crescut, inca nu am calculat, cel putin pe Timis. Noi aici ne ocupam, in special, de chirurgie digestiva, cancer colorectal, cancerul gastric, din fericire, mai putin in ultima vreme, si cancere ginecologice, de col uterin, ovarian, de uter. In medie, avem cam 2.000 si ceva de internari anual si un numar de 1.600 – 1.700 de operatii. Nu sunt chiar toate cazurile neoplazii. Este trist sa lucrezi cu bolnavi de cancer, dar cei care afla ca au sunt reglati psihic si vor sa lupte”, spune Mircea Dan Ancusa, seful Clinicii de Chirurgie Oncologica de la Spitalul Municipal Timisoara.

cancerul bega chirurgie oncologica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006159 (s)