Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

1.249 de cazuri de viroze si 272 de pneumonii raportate in judetul Timis

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş are, marţi, 3 decembrie, în farmacia de de pe str. V. Babeş nr. 16-18, 12.000 de doze de vaccin antigripal "Influvac", seringa preumplută, informeaza Ziuadevest.ro.

Dana Şpac, PR DSP Timiş, a spus că vaccinul are corespondenţă în recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi este inclus în deciziile UE pentru vaccinarea din sezonul rece 2013-2014. Primele 500 de doze de vaccin sunt destinate instituţiilor Ministerului Apărării Naţionale din teritoriu, iar restul vor fi repartizate, conform cu catagrafiile depuse în termen, tuturor medicilor de familie vaccinatori care vor merge la sediul DSP să îşi ridice dozele prevăzute în catagrafie.

Pacienţii care se regăsesc în categoriile specifice catagrafiilor stabilite pentru această campanie de vaccinare pot fi vaccinaţi de îndată ce medicul de familie îi va anunţa. Raportarea medicilor de familie către DSP Timiş, în săptămâna 18-24 noiembrie, arată că numărul virozelor şi cel al pneumoniilor (forme uşoare) se încadreaza în limite normale pentru perioada de timp în care suntem, respectiv 1.249 de viroze, dintre care 46 de forme au necesitat internare şi 272 de pneumonii, dintre care 69 de internări. Nu a fost raportat niciun caz de gripă.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu