Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 44    0

Chelaru (PSD): Cred ca trebuie reluat votul in cazul Sova

sova dan
Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a apreciat, luni, ca in cazul lui Dan Sova ar trebui reluat votul in plen, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala intreaga procedura din 25 martie, cand in urma votului nu a fost emisa o hotarare de respingere a solicitarii DNA.
Intrebat care este calea de urmat in cazul Dan Sova, dupa decizia Curtii Constitutionale, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a apreciat ca, dupa ce Senatul va primi, oficial, hotararea CC, se va stabili "calea de urmat" in prima sedinta a Biroului Permanent. "Cred ca drumul de urmat este dezbatere in Comisia juridica, stabilirea unei hotarari si in saptamana urmatoare, dupa o sedinta in plen a Senatului, probabil un nou vot", a afirmat Chelaru.
Vicepresedintele Senatului a precizat ca aceia care vorbesc de o reintepretare a votului "fie nu cunosc, fie sunt de rea-credinta".
"Am vazut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atat timp cat Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala intreaga hotarare asta inseamna ca si votul este neconstitutional, deci toata procedura, si atunci va trebui sa refacem procedura completa. De-asta am spus ca nu se pune problema reinterpretarii. Cine vorbeste in acesti termeni, sau nu cunoaste sau este de rea- credinta", a spus Chelaru.
Intrebat de ce nu se poate reinterpreta, in conditiile in care votul nu a fost viciat, Ioan Chelaru a precizat: "Daca CC a spus ca este o problema cu hotararea, care este data, in principiu, in baza unor acte normative care au fost declarate in urma cu 10 ani sau 7 ani neconstitutionale, dar care n-au fost modificate, in aceste conditii toata procedura care s-a desfasurat in ziua respectiva este neconstitutionala si va trebui refacuta. Si ceea ce cred ca se va intampla. Nu stiu, o sa vedem, nu eu hotarasc, eu v-am spus un punct de vedere".
In 25 martie, la votul din plenul Senatului privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, din cele 151 de voturi exprimate au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "impotriva", iar cinci voturi au fost anulate.
Mediafax.ro 

Citeste si...

11 Mai 2015
 1245    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu