News Flash:

Azi incepe INSCRIEREA LA GRADINITA

11 Mai 2015
897 Vizualizari | 0 Comentarii
gradinita1
Peste 660.000 de locuri sunt, pentru anul scolar 2015-2016, in gradinitele de stat, la grupele mica, mijlocie si mare, incepand de luni putand fi inscrisi copiii nou-veniti, cu varste intre 3 si 6 ani, a anuntat Ministerul Educatiei.
Potrivit calendarului privind cuprinderea copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, luni incepe etapa inscrierii copiilor care merg la gradinita pentru prima data din toamna. In paralel, incepand din 27 aprilie se desfasoara reinscrierea in anul scolar 2015-2016 a copiilor care au fost si in acest an in invatamantul prescolar.
Pentru anul scolar 2015-2016 au fost alocate 665.000 de locuri in invatamantul prescolar, la grupele de varsta mica, mijlocie si mare, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice solicitand inspectoratelor scolare judetene si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa asigure toate masurile necesare finalizarii pana la 1 august a tuturor procedurilor de inscriere si reinscriere.
Conducerile unitatilor de invatamant prescolar trebuie sa afiseze cati copii pot fi inscrisi, in functie de capacitatea institutiei, care este numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2015-2016, pe grupe de varsta, si criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor. De asemenea, vor fi afisate numarul copiilor reinscrisi si a celor inscrisi zilnic, in perioada stabilita.
Perioadele de inscriere si reinscriere, precum si orarul aferent sunt stabilite de conducerile unitatilor de invatamant si trebuie afisate la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru a fi cat mai accesibile parintilor. In masura in care este posibil, aceste informatiile vor fi publicate si pe site-urile gradinitelor si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar judetean, a precizat Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.
Inscrierile pot continua si dupa data de 1 august, in limita locurilor disponibile. Dupa finalizarea etapei de reinscriere, ocuparea locurilor libere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta - grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani).
Locurile libere vor fi ocupate si pe baza criteriilor generale de departajare, pe care gradinitele le aplica atunci cand exista mai multe solicitari decat numarul de locuri, printre acestea fiind apropierea de domiciliul copilului, existenta unui frate al copilului inmatriculat in acea gradinita, parinte unic intretinator de familie sau incadrarea in grad de handicap a copilului, inscrisa intr-un certificat medical.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 33 queries | Mysql time :0.016128 (s)