News Flash:

Elena Udrea va depune o plangere la CEDO

11 Mai 2015
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea4
Arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizati si determinati sa declare si fapte pe care nu le-au facut, dar si prin care anumite persoane isi fac imagine, a afirmat Elena Udrea, precizand ca include in aceasta ultima categorie in special pe seful DNA, Laura Codruta Kovesi.
"Cred ca s-a dat startul, acum constat ca toti care pot decide asupra libertatii cuiva isi doresc sa-si faca imagine prin acest arest preventiv, prin arestarea preventiva a celor care cad sub incidenta legilor. Am vazut ca si ANAF, toata lumea, incearca acum sa aresteze, sa-si faca imagine cu acest nou instrument, arestarea preventiva, in conditiile in care un om arestat preventiv, oricata satisfactie aduce majoritatii cetatenilor, este un om prezumtiv nevinovat. Nu pot sa arestezi un om fara o judecata, fara o decizie preventiva, doar pentru ca nu este o persoana populara. Acum vad ca este o competitie cine aresteaza mai mult: Kovesi, ICCJ. Nu cred ca foloseste acest arest preventiv decat pentru a teroriza oamenii si pentru a-i determina fie sa recunoasca fapte pe care le-au facut - si atunci sa spunem ca ar exista o morala in presiunea care se face asupra lor - dar arestul preventiv este si un instrument pentru a determna oamenii sa spuna lucruri pe care nu le-au facut sau sa spuna despre cei care sunt tinte, lucruri pe care procurorii au nevoie sa le afle, sa le stie”, a spus Udrea, intr-un interviu prin telefon la postul B1 TV.
Ea a precizat ca prin persoane care urmaresc sa obtina imagine se refera la Laura Codruta Kovesi, aratand ca, personal, nu exclude ca aceasta sa candideze la un moment dat. "In mod cert voi face plangere pentru arestul preventiv. Nimeni nu-si imagineaza ce este acolo. Cat am fost acolo, a venit o delegatie din partea Avocatului Poporului, care s-a crucit. Nu-ti poti imagina in ce conditii se sta acolo. Un spatiu de 9 metri patrati pentru patru persoane, in acei metri patrati este si toaleta, mananci pur si simplu in toaleta care nu are usa. Gandaci, mizerie...Foarte multi castiga deja la CEDO, dar vocea lor nu se aude. Vocea mea se aude. Daca-i iei pe cei care traiesc in canal, ei vor spune ca este mai bine, dar nu pentru oameni care traiesc in conditii normale. Voi reclama modul in care statul asigura acum arestul preventiv tocmai pentru a nu li se intampla si altora", a spus Udrea.
Ea a adaugat ca a transmis si Consiliului Superior al Magistraturii, in luna martie, doua sesizari legate de procurori, la care nu a primit raspuns

elena udrea codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006387 (s)