Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 78    0

Timisorenii sunt asteptati vineri la Observatorul Astronomic pentru a urmari Eclipsa de Soare

Vineri, 20 martie, la Observatorul Astronomic, Piata Axente Sever nr 1 (in zona Piata Balcescu), va avea loc Ziua Portilor Deschise, intre orele 10 si 14. Se va vorbi despre eclipse, se vor prezenta cateva instrumente astronomice si, in caz de conditii meteo favorabile, veti putea observa Eclipsa de Soare cu ajutorul a mai multe instrumente din dotarea Observatorului Astronomic, dar si ale astronomilor amatori timisoreni. Intrarea este libera.
Eclipsa este vizibila ca fiind partiala de pe aproape tot teritoriul Europei, nordul Africii si nordul Asiei. In Timisoara magnitudinea eclipsei este de 60,80%, ceea ce inseamna ca peste jumatate din discul solar va fi acoperit de Luna.
In aceeasi zi, cu 12 ore dupa eclipsa, are loc echinoctiul de primavara (momentul de inceput al primaverii astronomice). In Timisoara, eclipsa incepe la ora 10:41 si se termina la ora 13:01, momentul maxim avand loc la ora 11:50. Eclipsa este totala doar in partea de nord a Oceanului Atlantic si Oceanul Arctic, iar de pe uscat numai din Insulele Faroe si Svalbard, scrie tion.ro.
Evenimentul Zilelor Portilor Deschise este organizat de Observatorul Astronomic, din cadrul Academiei Romane, Filiala Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Fizica, impreuna cu Astroclubul Antares din Timisoara si Astroclubul Altair din Timisoara.

Citeste si...

17 Martie 2015
 1215    0
14 Martie 2015
 1933    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu