News Flash:

Referendum in judetul Timis. Locuitorii din Sacalaz au votat impotriva exploatarii resurselor naturale prin fracturare hidraulica

16 Martie 2015
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 97% dintre cei aproape 6.900 de localnicii comunei timisene Sacalaz, care s-au prezentat duminica la referendumul organizat pe tema exploatarii resurselor naturale prin fracturare hidraulica, au votat impotriva acestor prospectiuni. 
La scrutin s-au prezentat 2.142 de persoane (31,2% din populatia cu drept de vot), ceea ce inseamna ca referendumul a fost validat, pragul minim al prezentei fiind de 30%.
'La intrebarea 'Sunteti de acord cu exploatarea resurselor naturale prin metoda fracturarii hidraulice, care poate dauna sanatatii oamenilor, animalelor si mediului inconjurator?', din totalul de 2.142 de persoane care s-au prezentat la urne, un numar de 2.085 (97,24%) au pus stampila pe 'Nu' si 26 de oameni (1,21%) au ales 'Da', iar 33 de buletine de vot au fost anulate', a declarat luni Ilie Todasca, primarul comunei Sacalaz. El s-a declarat, totusi, dezamagit ca prezenta la referendum nu a fost mai mare, scrie ziuadevest.ro
'In zona Sacalaz si a satelor apartinatoare, peste 50 de oameni au fost hartuiti si dati in judecata de catre firmele de prospectiuni, dar din fericire aceste procese au fost castigate. (...), a spus Budai Amandi-Bianka, presedinte al Asociatiei Pro Mediu Timis si localnica a comunei Sacalaz, implicata in campania anti-prospectiuni.
Ea a mai mentionat faptul ca cetatenilor le este realmente frica de o eventuala exploatare si se tem pentru comunitatea lor, pentru apa lor potabila si pentru viata lor.

fracturare hidraulica la scrutin sacalaz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004767 (s)